konferencija za medije

eTV - Gradska vlast o prvih godinu dana: Nagodba s TH Investom i novi projekt Kućanske rampe su ključni potezi

Gradska vlast predvođena gradonačelnikom Nevenom Bosiljem i zamjenikom Miroslav Markovićem rezimirala je prvih godinu dana...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.06.2022. 12:06

Zadnja izmjena: 09.06.2022. 12:16

Foto: Luka Šalamun

'Nagodba s TH Investom jedna je od najvažnijih stvari koja je dosad napravljena u našem mandatu', rekao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj na konferenciji za medije povodom godinu dana na vlasti.

Kako je ponovio Bosilj, tom je nagodobom završeno osam sporova te se oslobodilo zemljište za izgradnju stanova za mlade.

- Pripremili smo rješenja bala, dobili smo građervinsku dozvolu, predali smo zahtjev za dufinanciranje bala i sljedeći tjedan će to biti na dnevnom redu Upravnog odbora Fonda. Izradili smo novi projekt koji treba cijeli kvart iza Kućanske rampe integrirati s ostatkom grada i idejno rješnje je u prvom broju Vergleca da naši sugrađani mogu vidjeti kako će to izgledati i da više rampa ne dijeli ovaj grad na dva dijela - rekao je između ostalog Bosilj.

Kako su također naveli, prioriotet ove gradske vlasti su ljudi.

- Mi ulažemo u ljude, u našu djecu, u zdravu prehranu, u sufinanciranje najrazličitijih programa i udruga. Zapošljavamo psihologe kad država to neće, dali smo učiteljicama u produženom boravku ugovor na neodređeno jer država to nije napravila i uvodimo građanski odgoj od jeseni. Mi smo predvodnici u Hrvatskoj u društveno - odgovornim upravljanju gradom - rekao je zamjenik Miroslav Marković.

Među ostalim projektima koje su istaknuli su između ostalih participativni proračun i proračun za mlade, reorganizacija i racionalizacija poslovanja gradske uprave i gradskih tvrtki, smanjeni broj upravnih odjela, rješavanje duga za Arenu Varaždin, promjenu zona parkiranja, izgradnja sortirnice, rješavanje divljih deponija te revitalizacija gradskog groblja.

 

Komentari