moderne tehnologije

eTV - Evo kako iznutra izgleda podrum Županijske palače, postat će moderan posjetiteljski centar

Partneri iz Hrvatske su Varaždinska županija kao vodeći partner i Turistička zajednica Varaždinske županije, dok su mađarski partneri Općina Csurgó i Sveučilište Pannon, Nagykanisza kampus....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.08.2022. 10:46

Zadnja izmjena: 16.08.2022. 10:56

Foto: Luka Šalamun

U sklopu europskog projekta, dio podruma Županijske palače rekonstruirat će se u centar za posjetitelje, a više detalja iznijeli su danas na konferenciji za medije predstavnici Varaždinske županije.

Prema riječima zamjenice župana Silvije Zagorec, Varaždinska županija provodi EU projekt „Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area – [email protected]“, čija je ukupna vrijednost 1.245.215,36 eura, a s 85 posto se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

- Vrijednost uređenja našeg centra je procijenjena na oko 6,3 milijuna kuna. Od toga se na ugovorene građevinske radove odnosi 4,3 milijuna kuna. Trenutno se u podrumu izvode građevinski radovi, a slijedi raspisivanje javne nabave za softver i hardversku podršku za opremu. Vjerujemo da će posjetitelji rado pohoditi naš centar u kojem će u virtualnom obliku biti prezentirana povijesna, kulturna i prirodna baština Varaždinske županije – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Partneri iz Hrvatske su Varaždinska županija kao vodeći partner i Turistička zajednica Varaždinske županije, dok su mađarski partneri Općina Csurgó i Sveučilište Pannon, Nagykanisza kampus - rekla je Zagorec.

- Žiteljima Varaždinske županije i turistima donijet ćemo pregled svega najboljeg i najljepšeg što se u Varaždinskoj županiji može vidjeti. Sve to će biti popraćeno modernim tehnologijama, primjerice VR naočalama, projektorima ili hologramima ćemo pokušati oživjeti nešto što danas ne postoji - rekao je između ostalog predsjednik TZ Varaždinske županije Goran Mališ.

 

Komentari