sjednica

eTV - Stričak domaćin sastanka svih župana o kriznim mjerama za zimu i jesen

Hrvatski župani na sjednici razgovarali su između ostalog o uvođenju eura, decentralizaciji državne imovine, centrima izvrsnosti, ali i višegodišnjem programu katastarskih izmjera građevinskih područja....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.08.2022. 13:56

Zadnja izmjena: 24.08.2022. 14:26

Foto: Luka Šalamun

Varaždinska županija domaćin je 63. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, čemu prisustvuju župani s područja cijele Republike Hrvatske.

Hrvatski župani na sjednici razgovarali su između ostalog o uvođenju eura, decentralizaciji državne imovine, centrima izvrsnosti, ali i višegodišnjem programu katastarskih izmjera građevinskih područja. 

- Veseli da su kolege župani i njihovi zamjenici odlučili da se ova sjednica održati u Varaždinu upravo danas. Kao što vam je poznato, kod nas se održava Špancirfest, manifestacija dobrih emocija i to želim svima, da dobra emocija i dobra vibra prijeđe na naše županije - rekao je uvodno župan Anđelko Stričak.

Kako je dodao, na jesen i zimu očekuje se povećanje cijene energenata, a upravo se o tome razgovaralo na sastanku s posebnim naglaskom na ustanove.

- Što se tiče Varaždinske županije, mogu naglasiti da smo zasad pripremili dovoljno svega, osim ako se ne dogodi nešto neočekivano i da će sve po meni viša manje teći normalno - rekao je Stričak.

Predsjednik Hrvatske zajednice županij Danijel Marušić rekao je kako se na sjednici između ostalog razgovaralo o limitu od 20 posto koji se može koristiti za plaće od izvornog proračuna, raspolaganju državnih zemljišta, ali i o Centrima izvrsnosti u Varaždinskoj županiji.

- Nakon ovakvih sastanaka imamo zaključke, a jedan od njih je da se sljedeći tjedan nađemo s ministrom Primorcem te da o tome izvijestimo i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića - rekao je Marušić.

 

Komentari