varaždinska županija

eTV - 4 milijuna kuna za posljednice tuče na cestama u Bednji, Maruševcu i Lepoglavi

Kako je objasnio župan Anđelko Stričak, zbog velikih količina oborina došlo je do uništenja cesta, bankina, mostova, odnosno prilaza s tih cesta....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.10.2022. 11:51

Zadnja izmjena: 28.10.2022. 11:53

Foto: Luka Šalamun

Varaždinska županija izdvojila je 4 milijuna kuna za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica tuče na nerazvrstanim cestama za područja Općine Bednja, Općine Maruševec i Grada Lepoglave.

Sporazum o dodjeli sredstava danas su tako potpisali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, načelnik Općine Bednja Damir Poljak i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša. Kako je objasnio župan Anđelko Stričak, zbog velikih količina oborina došlo je do uništenja cesta, bankina, mostova, odnosno prilaza s tih cesta.

- Oni imaju rok da u godinu dana iskoriste ta sredstva za sanaciju šteta i da to potom dokumentiraju prema Varaždinskoj županiji. Nikad se dosad elementarna nepogoda nije odrađivala na taj način, dakle, toliko brzo i sveubuhvatno - rekao je župan Anđelko Stričak.

Kako je dodao, sveukupna šteta tuče na poljoprivrednim usadima, nasadima, gospodarskim objektima, komunalnoj infrastrukturi i stambenim objektima dosegla je iznos od 74 milijuna kuna. 

- Varaždinska županija je promptno reagirala, prišlo se procjeni štete, nakon toga unosu štete u registar štete i potom smo na predstavničkim tijelima donijeli odluku da bi se taj iznos mogao isplatiti našim sugrađanima - rekao je Stričak.

 

Komentari