bolji uvjeti

eTV - Sportska dvorana u Vidovcu dobila novi parket

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.11.2022. 11:44

Zadnja izmjena: 23.11.2022. 11:56

Foto: Luka Šalamun

U sportskoj dvorani uz Osnovnu školu Vidovec danas je predstavljeni novi, zamijenjeni pod kojim se poboljšava kvaliteta bavljenja sportom, a prije svega je bitan za nesmetano održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture za učenice i učenike OŠ Vidovec.

Uz to, bitan je i za provođenje izvannastavnih sportskih aktivnosti, djelovanje Školskog sportskog društva OŠ Vidovec i za aktivnosti svih drugih korisnika prostora sportske dvorane. Vrijednost projekta iznosi 973.888 kuna, pri čemu je Ministarstvo turizma i sporta osiguralo 623 tisuće kuna, a Varaždinska županija 350 tisuća kuna.

- Na našu veliku sreću, ove smo godine prošli na natječaju Ministarstva turizma i sporta s našim projektom, tako da smo konačno dobili novi pod odnosno parket kojim smo povećali sigurnost korisnika, ako učenika tako i sportaša. Novi pod u našoj sportskoj dvorani omogućit će bezbrižnije i kvalitetnije održavanje nastave i izvannastavnih aktivnosti, a jednako tako omogućit će i novi zamah rekreativnih i natjecateljskih sportskih aktivnosti u našoj općini, ali i u županiji - rekao je ravnatelj škole Predrag Mašić.

Župan Anđelko Stričak je izrazio zadovoljstvo provedbom projekta te je naglasio kako je dvorana odmah dobila novi sjaj.

- Županija doista nastoji u svim našim školama osigurati standard da se svi zaposlenici, kao i učenice i učenici, osjećaju komotno i sigurno, a nakon obavljenih radova ovdje, svi će se tako i osjećati. Imati dvoranu je vaše pravo i to je danas u svakoj školi minimum, no to nosi i obavezu. Vaš rukometni klub više ne može biti u sredini ili se boriti za opstanak, mora biti prvi u svojoj ligi- rekao je župan.

 

Komentari