još uvijek bez proračuna

eTV - Zaposlenicima Grada i gradskih ustanova veće plaće, potpisani kolektivni ugovori

Osnovica plaće diže se za 6 posto, svi zaposlenici će dobiti mjesešno 65 eura za topli obrok, a napravljena je i korekcija određenih koeficijenata...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2022. 12:46

Zadnja izmjena: 27.01.2023. 09:10

Foto: Luka Šalamun

Danas su u salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina potpisani kolektivni ugovori koji se odnose na zaposlenike u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, Gradskom muzeju Varaždin, te gradskoj upravi, kao i aneksi kolektivnih ugovora za zaposlenike u dječjem  vrtiću i gradskoj knjižnici.

Osnovica plaće diže se za 6 posto, svi zaposlenici će dobiti mjesešno 65 eura za topli obrok, a napravljena je i korekcija određenih koeficijenata. Na taj način su, kako je rekao gradonačelnik Neven Bosilj, svim zaposlenima u Gradu i javni ustanovama plaće veće za 10 do 20 posto.

- Nažalost, mi smo vezani 2021. godinom. Ako ne prođe proračun, mi smijemo trošiti u prvome tromjesečju isključivo samo četvrtinu prihoda 2021. godine i, ne samo da je upitno ovo povećanje, nego funkcioniranje puno udruga. Ne možemo preuzimati nove obaveze, ali ipak vjerujem da ćemo odraditi još jednu sjednicu Gradskog vijeća - osvrnuo se Bosilj na aktualnu situaciju i dodao:

- Kada će biti doneseni proračun, bit će i veće plaće. Apeliram na gradske vijećnike, još uvijek razgovaramo, postoje određene indicije da bismo mogli imati proračun, ali ne želim nikoga pritiskati nego želim da proradi njihov razum i savjest - rekao je Bosilj.

Komentari