najsportašica grada

eTV intervju - Jana Koščak: Sanjam svjetski rekord i Olimpijske igre

"Uspijevam zahvaljujući mami koja me jako tjera na dobre ocijene u školi,  i kaže da je škola na prvom mjestu, pa ako se hoću baviti atletikom, moram imati i dobre ocjene", rekla je, između ostalog, Jana Koščak...
Objavljeno: 18.02.2023. 08:56

Zadnja izmjena: 18.02.2023. 11:10

Foto: Luka Šalamun

Nova natjecanja i ambicije prisutne su kod svih sportaša, a sve dok je zdravlja, oni mogu obarati svjetske rekorde koji ih dovode do titule najuspješnijih sportaša godine. O vlastitim osvojenim uspjesima i osvojenom nagradom za sportašicu godine osvrnula se za eTV atletičarka Jana Koščak. 

  • Rezime prošle godine?

Rekla bih da moja natjecanja, naravno sportski uspjesi, i neka putovanja. Na primjer države kao Izrael, Turska, Portugal i slično. 

  • Čime se trenutno bavite?

Atletikom oduvijek, ali osim atletike škola. Imam puno školskih obaveza, a doma volim slagati puzzle i kuhati. 

  • Koji su Vam ovogodišnji planovi?

Prvi plan mi je oboriti svjetski rekord u dvorani do 18 godina - mlađi juniorski u petoboju. Uglavnom su svi planovi vezani uz atletiku, a tu su nastup na velikim natjecanjima, putovanja te nastupi za reprezentaciju. 

  • A škola?

Uspijevam zahvaljujući mami koja me jako tjera na dobre ocijene u školi,  i kaže da je škola na prvom mjestu, pa ako se hoću baviti atletikom, moram imati i dobre ocjene. 

  • Planovi za budućnost?

Nastup na Olimpijskim igrama, kao i svakom sportašu, ako ne u Parizu 2024. godine, onda u Los Angelesu 2028. godine. Također, postizati druge, još bolje rezultate, nastupati za reprezentaciju Hrvatske i čuvati se ozljeda. 

Komentari