Restoran Varaždinbreg, mnogima poznat kao "Pri Češljašu" ove godine obilježava jubilarnu 70. obljetnicu postojanja. Restoran je u vlasništvu iste obitelji već tri generacije, a lokacija na jednoj od najprometnijih cesta naše županije te je jedan od predvjeta da ovaj restoran ostaje u sjećanju brojim generacijama.
Naime, Restoran Varaždinbreg otvorio je 1954. godine Đuro Češljaš, inače djed današnjeg vlasnika Mirka Češljaša, preselivši iz rodnog Ščepanja i tako stvorivši priču koja traje punih 70 godina. O ovom značajnom jubileju, ali i o povijesti, ponudi, istaknutim trenucima i daljnjim planovima restorana razgovarali s voditeljicom restorana Dijanom Češljaš.
- Vaša priča počela je davne 1954. godine...
Sve je počelo kada je djed Đuro Češljaš maštao o boljem životu, htio se maknuti iz Ščepanja, iz "velikog blata" kako je on to nazivao. Bavio se poljoprivredom pa je svaki dan u Varaždin prevozio meso i povrće te je kolima prolazio uz gostionicu i vidio je da je na prodaju. Odlučio ju je kupiti - prodavao je zemlje, zaduživao se sve dok nije uspio.
- Kako se restoran razvijao kroz godine?
Najprije je to bila samo čista gostiona s pićem, gdje su lokalni radnici te radnici Varteksa i Visa stali kad su išli na posao. Kada je 60-ih uveden vodovod, djed je odlučio u ponudu staviti i hranu: paprikaš, gulaš i takva jednostavna jela. Kada je lokal preuzeo moj tata krenula su i drugačija jela - s povećanjem ponude. Preuzimanjem lokala od strane mog brata Mirka ponuda se još dodatno proširila.
- Čemu pripisujete dugogodišnji uspjeh?
Radu. Radu i ničem drugome. Vi morate biti konstantno u tome da bi to bilo dobro i da bi funkcioniralo. Važni su i ljudi, recimo imamo djelatnike koji su s nama još od 1987. godine.
- Koje poznate osobe su vas posjetile?
Kod nas je bila i američka veleposlanica Nathalie Rayes, zatim premijer Andrej Plenković i tako dalje.
- Što ljude najviše veže uz Vaš restoran?
Prije svega, mislim da su to emocije. Ako dolazite kao dijete s bakom, djedom ili sa svojim roditeljima, dovest ćete i svoju djecu. Tu je i osoblje koje poznaju već sve generacije i mislim da je to najbitnije.
- Kakva je ponuda restorana?
Nudimo tradicionalna jela koja su se spremala još i 60-ih godina, a na taj isti način ih spremamo još i danas, ali smo uveli i nekakva nova, modernija jela u skladu s trendovima.
- Koji su planovi za budućnost restorana?
Da dočekamo 80-u godišnjicu! Obzirom na 70-u godišnjicu koju sad slavimo, pozivamo i naše stalne goste, i one koji još nisu bili kod nas da dođu i da se uvjere u kvalitetu, tradiciju i ljude s kojima radimo. Hvala Vam!
Komentari