'uspješna godina'

eTV - Predstavljeni rezultati Adventa: Varaždin posjetilo preko 150 tisuća gostiju

Kako su naveli, najposjećenije atrakcije bile su Kuća Djeda Mraza i Panoramski kotač koje je posjetilo preko 15 tisuća gostiju, dok je na Ledenoj čaroliji klizalo 30 tisuća klizača, a niz ledeni tobogan se spustilo 37 tisuća posjetitelja...
Objavljeno: 31.01.2022. 13:36

Zadnja izmjena: 31.01.2022. 13:36

Prema podacima Turističke zajednice Grada Varaždina i PU varaždinske te prema ostalim procjenama, prošlogodišnji Advent u Varaždinu je posjetilo preko 150 tisuća gostiju.

Direktorica Turističke zajednice Jelena Toth, direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar i gradonačelnik Neven Bosilj danas su predstavlili turističke rezlutate za 2021. godinu. Kako su naveli, najposjećenije atrakcije bile su Kuća Djeda Mraza i Panoramski kotač koje je posjetilo preko 15 tisuća gostiju, dok je na Ledenoj čaroliji klizalo 30 tisuća klizača, a niz ledeni tobogan se spustilo 37 tisuća posjetitelja. Prema podacima, na području grada za vrijeme Adventa u turistički relevantnim djelatnostima ostvaren promet u iznosu od 329,4 milijuna kuna, što je u odnosu na 2019. godinu rast od 18,7 %.

Tijekom protekle je godine u Varaždinu je ostvareno 25.980 dolazaka i 55.070 noćenja. Boravili su gosti iz 67 različitih zemalja, a najviše stranih turista u Varaždin došlo iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske te Bosne i Hercegovine. 

'Uspješan slalom kroz mjere'

- Advent u Varaždinu je primjer uspješno osmišljene, planirane i realizirane turističke manifestacije koja je, zahvaljujući višegodišnjem radu na njezinom razvoju i promociji, u 2021. pokazala svoj velik potencijal i prerasla u važan turistički projekt destinacije Varaždin. Možemo reći da smo zadovoljni s prošlogodišnjim Adventom, a tome u prilog govore i brojke te ćemo se truditi da ovogodišnji Advent bude na istoj razini, a dat ćemo sve od sebe da bude još i bolji - rekla je Toth.

Gradonačelnik je rekao kako su zadovoljni navedenim rezultatima. - Uvijek smo se u ovo teško vrijeme pridržavali epidemiološkim mjera i uspjeli smo provoziti jedan zahtjevan slalom kroz njih te organizirati, na zadovoljstvo naših sugrađana, ali i naših gostiju sve te priredbe. Mislim da smo postigli jednu sinergiju između Grada, Turističke zajednice, Tržnice, svih organizatora, naših sugrađana i gostiju i da smo sigurno imali najljepši i najuspješniji Advent - rekao je Bosilj. 

Komentari