odgovor na prozivke

eTV - Alen Runac: Besplatni vrtići su realnost i naš prioritet

Najava besplatnih vrtića, s kojom je u javnost izašao Alen Runac, izazvala je popriličnu pozornost, ali i kritiku od strane Runčeva protukandidata, SDP-ova Nevena Bosilja. Evo što danas ponovno kaže Runac...
Objavljeno: 22.04.2021. 12:59

Zadnja izmjena: 22.04.2021. 13:17

 

Najava besplatnih vrtića, s kojom je u javnost izašao Alen Runac, izazvala je popriličnu pozornost, ali i kritiku od strane Runčeva protukandidata, SDP-ova Nevena Bosilja.

  • eTV - "Novca za besplatne vrtiće nema i nije na Gradu da se bavi Varteksovim nekretninama", više ovdje.

Podsjetimo, Neven Bosilj je ustvrdio kako Grad Varaždin trenutno ne bi mogao podnijeti takav financijski teret, odnosno – da bi mogao servisirati besplatne vrtiće potreban mu je snažniji gospodarski razvoj i rast. Alen Runac danas se, međutim, ponovno osvrnuo na stav Nevena Bosilja, te još jednom izrazio neslaganje s njegovom tvrdnjom.

 - Besplatni vrtići su realnost, te nas dodatno koštaju oko tri posto na godišnji proračun. Oni se mogu „izmotavati“ da je to nemoguće, ali ako to želimo napraviti i stavimo u proračun kao priroritet, onda je to jednostavno izvedivo – odgovorio je Runac na izravno pitanje o načinu provedbe ove svoje programske točke.

Komentari