objavio kandidaturu

Alen Runac: Nosim podršku Vlade, sukob Čehok-Čačić mora prestati

Alen Runac kandidaturu je objavio u Dućanskoj ulici u Varaždinu, jer je na tom mjestu počeo hodati sa svojom suprugom. Govorio je o svojem braku i poslao dvije političke poruke...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.02.2021. 11:22

Zadnja izmjena: 28.02.2021. 08:54

Foto: Luka Šalamun

 

Alen Runac danas je objavio kandidaturu za gradonačelnika Varaždina, a to je, kako je poručio - namjerno učinio na mjestu gdje je prije 37 godina počeo vezu sa svojom današnjom suprugom, u Dućanskoj ulici u Varaždinu.

Prije nego što se dotaknuo politike govorio je svojem braku:

— Predstavit ću vam se na način što ću vam ispričati jednu istinitu priču. Davno je to bilo, prije 37 godina, i točno na ovom mjestu jednu mladu damu pitao sam da li želi sa mnom hodati. Ona je pristala i odonda je krenulo jedno sretno razdoblje u mojem životu. Okrunili smo to brakom i dobili prekrasna dva sina, sada već uspješna dva mlada čovjeka kojima se izrazito ponosim — rekao je Runac.

Objavi kandidature nazočila je i supruga Martina Lacković-Runac

Ovako je pak obrazložio svoje uvodne riječi: 

— Zašto vam to pričam ovdje na predstavljanju? Pa zato jer je to najveći uspjeh u mojem životu, uz sve poslovne, sportske uspjehe i društveni angažman. Zato upravo s ovog mjesta pozivam sve Varaždinke i Varaždince da me podrže u mojoj kandidaturi za gradonačelnika Grada Varaždina, pa da svi zajedno s ovog mjesta krenemo u jedno uspješno razdoblje — zaključio je Alen Runac, kandidat HDZ-a.

Ništa bez podrške Vlade

"Izuzetno je važno da budući gradonačelnik ima ozbiljnu potporu hrvatske Vlade, bez toga svi mi dobro znamo da nema ozbiljnog razvoja grada i povećanja standarda naših stanovnika", glavna je politička poruka koju je Runac na predstavljanju odlučio uputiti građanima.

Sukob mora prestati

Runac je zapravo vrlo malo govorio o politici, a druga poruka kojom se obratio ticala se odnosa gradonačelnik-župan. "Ovi današnji sukobi na relaciji župan-gradonačelnik nisu dobri za razvoj grada. Zato ću ja kao gradonačelnik bez obzira na ideološka uvjerenja ponuditi suradnju svim dobronamjernim ljudima koji uđu u Gradsko vijeće", rekao je Runac.

Komentari