"već se moglo učiniti"

eTV - Alen Runac: "Vrtić će biti besplatan za svu djecu i neka javno kažu da već nije mogao biti!"

Hvalimo se, zaključio je Runac, besplatnom osnovnom i srednjom školom, pa i visokim obrazovanjem u određenoj mjeri, a "zastali smo na prvoj karici: pomoći mladim obiteljima da stanu na noge"...
Objavljeno: 12.04.2021. 09:51

Zadnja izmjena: 12.04.2021. 10:22

Alen Runac danas je održao konferenciju za medije na kojoj je najavio da će, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, u najkraćem roku omogućiti potpuno besplatan vrtić za svu djecu.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika dodao je kako su o tome već obavljeni i razgovori u Vladi (budući da će trebati izgraditi i nekoliko novih vrtića), te prozvao aktualnu i bivše vlasti da je spomenuto već moglo biti učinjeno.

— U gradskoj upravi mi govore: „To ti je samo 35 kuna dnevno, mi dajemo subvencije“, itd. Ali, nije to „samo“, nego je to prevelik trošak za mlade obitelji. Zato sad odmah dajem odgovor na zlonamjerne komentare „tko će to platiti“ ili „to se ne da napraviti“. Neka nas pogledaju u oči, neka nas demantiraju i neka javno vele „to se ne da napravit“. Mi ćemo to napravit!

Hvalimo se, zaključio je Runac, besplatnom osnovnom i srednjom školom, pa i visokim obrazovanjem u određenoj mjeri, a „zastali smo na prvoj karici: pomoći mladim obiteljima da stanu na noge.“

Porazna statistika

Alen Runac uvodno je iznosio statističke podatke, ističući kako su još porazniji nakon epidemije. U Varaždinu se rađa 30 posto manje djece nego što umire ljudi, a kao direktor Parkova, kaže, u posljednjih godinu dana primio je „previše nenadanih poziva“ od poznatih ljudi kojima je netko u obitelji preminuo zbog covida.

Komentari