KONFERENCIJA HDZ-a

eTV - Anđelko Stričak objavio kandidaturu za župana - evo ključnih poruka

Svoj program Stričak je podijelio u tri točke: investicije, zaštitu okoliša koju je povezao sa sigurnosti (potresi, epidemije) te suradnju s drugim lokalnim čelnicima, prije svega – varaždinskim gradonačelnikom...
Objavljeno: 20.03.2021. 11:10

Zadnja izmjena: 20.03.2021. 12:03

Predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak danas je na Franjevačkom trgu u Varaždinu objavio kandidaturu za župana Varaždinske županije.

Tom prilikom Stričak je želio naglasiti kako se županijski HDZ u protekle četiri godine nije vodio „stranačkim bojama, nego uz podršku premijera Andreja Plenkovića – dobriti građana Varaždisnke županije".

Nije se, valja primjetiti, propustio zahvaliti ni koalicijskim partnerima.

— U novom mandatu nastavit ćemo ovim tempom sa svim planiranim investicijama, čija vrijednost se penje na još minimalno dvije milijarde kuna. Oni koji mogu i žele sudjelovati i pridružiti nam se na tom putu, dobrodošli su — rekao je Stričak, sumirajući kako je dosada na područje Varaždinske županije uloženo oko dvije milijarde kuna.

Zaštita okoliša, Ivančica

Svoj program Stričak je nadalje podijelio u tri točke: uz spomenute investicije, na zaštitu okoliša koju je povezao sa sigurnosti (potresi, epidemije) te suradnju s drugim lokalnim čelnicima, prije svega – varaždinskim gradonačelnikom.

— Zaštita vode i zraka nemaju alternativem i zato ćemo u budućem mandatu izgraditi sve planirane aglomeracije te poduzeti sve da se Ivančica proglasi parkom prirode — rekao je.

Župan-gradonačelnik

I on je, kao i prethodno Alen Runac, kritizirao sukob Čačić-Čehok:

— Smatram da između župana i gradonačeknika ne može i ne smije biti prijepora, te se radujem suradnji s budućim gradonačelnikom Alenom Runcom. Inače, svaki kutak županije ima svoje posebnosti, sve sam ih obišao i njihove potencijale znat ćemo iskoristiti.

Zaključno, HDZ-ov kandidat za župana je rekao:

— Danas je prvi dan proljeća, novi početak, a to znači više svjetla i sunca, a samim time i više optimizma. I vjerujem da ću biti župan koji će građanima donijeti upravo to – optizam.


 

Komentari