izbori 2024.

eTV - Antolić Vupora: 'Ne samo da su uzeli bolnice, čak su skinuli i spomen ploču'

Objavljeno: 14.04.2024. 08:56

Zadnja izmjena: 14.04.2024. 08:56

Izbori 2024. 

Nedavno je u našem eTV studiju gostovala Barbara Antolić Vupora, predsjednica županijskog SDP-a te ujedno i druga po redu na listi SDP-a za nadolazeće izbore, a pritom se osvrnula na "podržavljenje" županijskih bolnica.

Podsjetimo, s 1. siječnja ove godine bolnice čije su osnivači županije pale su pod ingerenciju države, a Antolić Vupora smatra kako je u takvim i sličnim slučevima decentralizacija od velike važnosti budući da je varaždinska bolnica, kao i mnoge druge, izgrađena sredstvima koje su izdvojili građani.

- Gradovi i općine moraju imati ingerenciju nad njima bliskim poslovima, prije svega tu mislim na škole. Županije su protočni bojleri, međutim uzeli su i ono što su građani samodoprinosom izgradili, a to je bolnica. Naša bolnica u varaždinu nije izgrađena državnim sredstvima nego izdvajanjima ljudi od plaća, dakle samodoprinosom. Čak su skinuli i spomen ploču na kojoj piše da je ta bolnica izgrađena iz plaća Varaždinaca i Varaždinki. Pa to je sramota. Čak se niti spomen ne smije ostaviti ljudima na sjećanje. Moraju se sanirati dugovi, ali to ne znači da i uprava mora ići tamo - rekla je Antolić Vupora.

Komentari