sdp sazvao presicu

eTV - Antolić Vupora: 'Uz blagoslov HDZ-ovog župana otimaju nam bolnicu, a zašto?!'

S prvim danom 2024. godine, ponovila je danas Vupora, sve jedinice regionalne samouprave prestaju biti osnivači i vlasnici općih i županijskih bolnica... 
Objavljeno: 29.09.2023. 09:23

Zadnja izmjena: 29.09.2023. 09:31

"Nećemo dozvoliti da se bolnica oduzme ljudima koji su je gradili, a to su naši sugrađani, Varaždinke i Varaždinci", poručila je na današnjoj konferenciji za medije Barbara Antolić Vupora, saborska zastupnica i predsjednica županijskog SDP-a. 

- Ovo nije prva otimačina, počelo je s kulturnim objektima, a sada žele uzeti i bolnicu – rekla jeAntolić Vupora. 

Naglasila je da bolnica nije jedini objekt koji su vlastitim sredstvima izgradili Varaždinci (HNK, vojarna, itd.). 

- Varaždinci su gradili sami, a država je uzimala. To nisu samo zgrade, to je odricanje, volja, snaga i zajedništvo naših ljudi. To je novac koji su naši ljudi zaradili.

'Sve samo da bi mogli uhljebljivati'

S prvim danom 2024. godine tako, ponovila je danas Vupora, sve jedinice regionalne samouprave prestaju biti osnivači i vlasnici općih i županijskih bolnica. 

- Dio je to velike rošade koju ova HDZ-ova Vlada naziva reformom. Sve bolnice će dakle postati državne, a Vlada RH i Ministarstvo zdravstva imenovat će većinu članova upravnog vijeća. No, ovo nije nikakva reforma već otimačina. Država našim građanima krade bolnicu koju su samu izgradili i rade to uz blagoslov HDZ-ovog župana i njegovih koalicijskih partnera.  A zašto? Da bi mogli uhljebljivati one koji su vezani plavom vezom? Da bi stvarali još veće dugove, još veće liste čekanja? - zaključila je danas Vupora.

Komentari