presica

eTV - Avar: Nećemo sudjelovati u radu Gradskog vijeća dok Grđan i Haluga ne podnesu ostavke

Kako je rekao, Zdravka Grđan i Vesna Haluga zajedno su s gradonačelnikom Neven Bosiljem prouzrokovali nekoliko stotina tisuća kuna štete Gradu Varaždinu donošenjem nezakonite odluke koja se tiče zakupa poljoprivrednog zemljišta...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.04.2022. 12:08

Zadnja izmjena: 06.04.2022. 12:08

Foto: Luka Šalamun

Zlatan Avar, predstavnik NL Ivana Čehoka rekao je kako vijećnici spomenute liste neće sudjelovati u radu Gradskog vijeća tako dugo dok predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan te privremena pročelnica Vesna Haluga ne podnesu ostavke.

Kako je rekao, Zdravka Grđan i Vesna Haluga zajedno su s gradonačelnikom Neven Bosiljem prouzrokovali nekoliko stotina tisuća kuna štete Gradu Varaždinu donošenjem nezakonite odluke koja se tiče zakupa poljoprivrednog zemljišta. Konkretno, Avar se osvrnuo na 5. sjednicu Gradskog vijeća i odluku koja se tiče raspisivanja natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta, a koja je na sljedećoj sjednici poništena.

- Na sljedećoj sjednici dolazi do obrata i traži se da se poništi odluka koje je donijelo Gradsko vijeće i da se zapravo ne provodi javni natječaj, već da se poljoprivredno zemljište dodijeli zakupcu koji je do tada to koristio, odnosno radio na tom zemljištu, a obrazloženje je bilo da je dosadašnji zakupac PPP Cafuk plaćao sve svoje obaveze, da se radi o izgrađenom građevinskom zemljištu, da je on tamo bio u mirnom posjedu i da jedino on može ponuditi najveću cijenu. Znači, jednostavno rečeno, ide se na to da se ne raspisuje javni natječaj - kazao je Avar i rekao kako je DORH poslao dopis kojim se traži raspisivanja natječaja.

Kako dodaje, predsjednica vijeća tu je odluka 'gurala' i obmanjivala javost zajedno sa gradonačelnikom Neven Bosiljem koji bi prema njegovim riječima, trebao snositi odgovornost za ovaj postupak.

- Treba istaknuti da je vlasnik PPP Cafuk istaknuti član Reformista te da je na Odboru za financije ta odluka odbijena s razlogom jer zakupnik poljoprivrednog zemljišta nije uredno izvršavao svoje obaveze, odnosno nije plaćao zakup dugi niz godina - rekao je Avar i dodao kako su Grđan i Bosilj te privremena pročelnica Vesna Haluga prouzrokovali štetu od nekoliko stotina tisuća kuna.

Komentari