održao koncert u čakovcu

eTV|FOTO: Balaševićeva magija u Čakovcu trajala više od tri i pol sata

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.06.2017. 08:48

Zadnja izmjena: 11.06.2017. 13:21

Foto: Viktor Hranić

'Još tu i tamo šumi Mura, al' sve je manje avantura, i nit' se može zlatom platiti, nit' nekim Božjim satom vratiti. Taj zamah mača, svetog Jurja, svi dobri dusi Međimurja...". S ovim je stihovima iz svoje nove pjesme započeo koncert veliki kantautor i miljenik čakovečke publike Đorđe Balašević. 

Velika je gužva jučer bila u Čakovcu, a kako i ne bi jer ne pjeva svaki dan Đole. A da je ta ljubav obostrana, potvrdio je i on otpjevavši stihove o Međimurju. Đole je svoje pjesme donio zajedno sa velikim brojem glazbenika koji su ga pratili na pozornici - od trubača, saksofonista pa do tamburaša. Boža zvani Pub, Olivera, Devojka sa čardaš nogama, Provincijalka, Priča o Vasi Ladačkom bile su samo neki od hitova koje je publika pjevala u glas s Balaševićem. 

U svom je stilu između pjesama imao monologe koje je publika vjerno slušala i još je jednom pokazao da glazba ne poznaje granice, jezike i nacionalnosti. Jer baš kako on kaže :''Da sam pjesme napravio u pećini, one ništa ne bi vrijedile jer ih ne bi imao tko slušati. Ovako moje pjesme vrijede jer mi se vraćaju natrag''. 

 

Komentari