lupino "bocnuo" čehoka

eTV: BANDIĆ OTVORIO IZLOŽBU LUPINA Runac stigao sa suprugom, poglede plijenila graciozna umjetnikova kćer

Objavljeno: 26.04.2018. 10:13

Zadnja izmjena: 26.04.2018. 10:37

Foto: Viktor Hranić

Svjetski proslavljeni Varaždinac, kontroverzni Lupino, sinoć je u Klovićevim dvorima u Zagrebu okupio čitavu plejadu poznatih Hrvata, a izložbu kojom slavi 35 godina stvaralaštva otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Izložene su Lupinove fotografije nastale od 80-ih godina do danas, te slike i skulpture, koje kustosica Jasmina Bavoljak nazvala izvanserijskom imaginacijom koja ne duguje ništa konvencionalnoj kulturi: „Za kustose je lak i jednostavan zadatak baviti se provjerenim vrijednostima, ali je za njih pravi kreativni pothvat kada se suoče s nedovoljno prihvaćenim i osporavanim vrijednostima. Tako je i sa stvaralaštvo Stephana Lupina“, rekla je između ostaloga Bavoljak.

Bandić je Lupinu poručio da i dalje ostane svoj, a otvorenju izložbe nazočio je i predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac, sa suprugom. Među uzvanicima su se još našli: Davor Vugrinec, Hana Hegedušić, Aleksandar Stanković, Ivić Pašalić, Rajko Dujmić, Mirko Švenda Žiga, Boris Ćiro Gašparac, Zdenka Kovačićek, dakle i brojni glazbenici koji su tom prilikom zapjevali, a neki čak i zaplesali. Lupino je kao posljednju točku otvorenja ponovno priredio svoj osebujan performans sa ženskim modelom, a nezamijećenom svakako nije mogla ostati graciozna Zita Lepen, umjetnikova kćerka, inače studentica ekonomije u Rijeci.

Komentari