Grad Ivanec

eTV - Bili smo na svečanom prijemu za zaslužne sportaše u Ivancu, evo kako je bilo

Objavljeno: 11.01.2024. 20:06

Zadnja izmjena: 11.01.2024. 21:37

Foto: Sebastian Krehula

 

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić ugostio je na svečanom prijemu zaslužne sportaše, sportske klubove i društva za sportsku rekreaciju, koji su svojim uspjesima i radom na poseban obilježili 2023. godinu i pronijeli ime svojih klubova, Grada Ivanca i Varaždinske županije diljem svijeta, Europe i Hrvatske.

Kako je istaknuo tom prigodom, izuzetno su ponosni na njihove nastupe i rezultate postignute na svjetskim, europskim i državnim prvenstvima.

 - Grad Ivanec bilježi nešto manje od 13.000 stanovnika, a imamo preko 1.000 registriranih sportašica i sportaša, nekoliko tisuća građana u rekreativnim udrugama, pa kad saberete njihove rezultate naspram broja stanovnika, onda mogu biti više nego ponosan i zahvalan i voditeljima klubova i roditeljima - rekao je Batinić.

Sportašim se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, govoreći o ivanečkoj sportskoj tradiciji i povijesti, te o važnosti sporta, ne samo profesionalnog nego i rekreacije, a potom je govorio i nagrađivani futsal sudac Nikola Jelić.

Jelić: Izvrsnost koju nema nitko na svijetu

Nikola Jelić, koji je ove godine već treći put proglašen najboljim sucem na svijetu u futsalu, izrazuo je zadovoljstvo time što lokalna zajednica, gradonačelnik i svi ljudi potiču sport, a osvrnuvši se na svoje rezultate. 

- Hrvatska ima najboljeg suca na svijetu tri puta, znači zadnjih šest godina smo svjetski vrh. To je nešto što varaždinski Županijski nogometni savez radi odlično. To je ta izvrsnost koju nema nitko na svijetu, a kad imaš fantasičnu bazu, ostalo je sve nadogradnja - izjavio je Jelić.

Komentari