prijevremeni izbori

eTV - Bosilj: Izbori nisu mogući prije 16. travnja, u odugovlačenju prste ima i župan Stričak

Naime, kako je objasnio Bosilj, Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj sjednici ponovno nije donijela odluku o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Varaždina, čime najbrži mogući datum održavanja prijevremenih izbora postaje 16. travnja...
Objavljeno: 03.03.2023. 10:19

Zadnja izmjena: 03.03.2023. 10:23

Gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković danas su se osvrnuli na Vladino, kako su uvjereni "odgađanje" prijevremenih izbora za Gradsko vijeće riječima kako su "ljuti i razočarani".

Naime, kako je objasnio Bosilj, Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj sjednici ponovno nije donijela odluku o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Varaždina, čime najbrži mogući datum održavanja prijevremenih izbora postaje 16. travnja, odnosno tek nakon Uskrsa. Prozvao je pritom Vladu RH, ali i župana Anđelka Stričaka za odugovlačenje i opstrukciju.

- Nakon što su odbili proračun, sada čine sve kako bi se što više odužilo raspisivanje izbora, kako bi uz razumijevanje svojih partnera sa županijske razine uskočki osumnjičenik uredno stigao na sva ročišta koja su mu se, eto, zgusnula u veljači i ožujku kako ne bi izbivao iz kampanje. U ovom slučaju radi se o političkoj opstrukciji u kojoj svoje prste ima i predsjednik Županijskoj odbora HDZ-a i aktualni župan koji je, prema svemu sudeći, preuzeo vodstvo gradskog HDZ-a te koji odlučuje i o datumu izbora jer je Vlada postavila za povjerenicu za poslove Gradskog vijeća njegovu pročelnicu - rekao je Bosilj.

Također, osvrnuo se i na jučerašnju pressicu gradskih vijećnika Nezavisne liste Ivana Čehoka riječima kako je igralište u Istarskoj ulici stalo samo na izgradnji košarkaškog igrališta budući da nisu u mogućnosti izgraditi i planirano dječje igralište jer Grad nema proračuna te su ponovno prozvali vijećnike NL Ivana Čehoka za širenje laži i opstrukciju.

Komentari