OBILAZAK

eTV - Bosilj u Poljani Biškupečkoj: Problem otpada je riješen do kraja godine

Sada je, kako je danas izjavio Bosilj, sanirano cijelo to odlagalište, a otpad je završio na nekoliko deponija širom Hrvatske...
Objavljeno: 02.08.2021. 14:59

Zadnja izmjena: 02.08.2021. 15:05

Foto: Dino Možek

Gradonačelnik Neven Bosilj danas je obišao pretovarnu stanicu u Poljani Biškupečkoj, gdje se osvrnuo na problematiku s otpadom koja je eskalirala u posljednja dva mjeseca, zbog čega se u Poljani Biškupečkoj u jednom trenutku našlo više od 600 tona otpada.

Sada je, kako je danas izjavio Bosilj, sanirano cijelo to odlagalište, a otpad je završio na nekoliko deponija širom Hrvatske. Kako navodi, na tom se području trenutno nalazi 10 tona otpada, što je ujedno najveća dozvoljena količina te će to nastojati i održavati.

- Ovog će se tjedna konstituirati novi nadzorni odbor te ćemo onda vidjeti hoće li nova uprava osigurati kapacitete i za iduću godinu. To nije posao gradonačelnika ni ministra, već isključivo direktora Čistoće - rekao je i ovom prilikom Bosilj.

Bosilj je predstavio i rolo-kontejnere , kao i prikolicu u kojoj će se skupljati otpad do njegovog odvoženja na odlagalište, dodajući kako je problem otpada sada riješen do kraja godine te da su tako i osigurani kapaciteti tvrtke Čistoća.

Komentari