u našoj emisiji

eTV - Bosilj prvi put o izvanrednom otkazu direktoru Gradske tržnice Predragu Ciglaru

Objavljeno: 07.02.2024. 12:27

Zadnja izmjena: 07.02.2024. 13:56

Foto: Arhiva

Grad Varaždin uručio je nedavno izvanredni otkaz direktoru društva Gradska tržnica Predragu Ciglaru zbog, kako su naveli, niza dosljednosti i nepravilnosti u poslovanju. U našoj emisiji gradonačelnik Neven Bosilj objasnio je slijed okolnosti koje su dovele do smjene.

Istaknuo je kako je već prilikom preuzimanja dužnosti gradonačelnika dobio anonimne prijave, na što je reagirao tako što je poslao gradskog revizora da napravi izvješće. Naposljetku, revizor nije utvrdio nikakve nepravilnosti.

- Dobio sam izvješće da tamo sve štima. Sad sam ponovno dobio nekakve anonimne prijave i traži sam da mi dostave određene financijske podatke. Te sam podatke proslijedio financijskim stručnjacima i odvjetnicima da pregledaju. Našli su niz nedosljednosti i nije mi preostalo ništa drugo nego da u roku od 15 dana od tog saznanja uručim izvanredni otkaz – pojašnjava Bosilj.

Bosilj nije želio podbrobnije komentirati slučaj zbog toga što su određeni procesi još u tijeku. 

-Tu postoji malo širi sklop svega. Koliko znam, gradski odvjetnici su, ja mislim, tijekom ovog tjedna podnijeli i kaznenu prijavu. Tako da će biti kroz neko vrijeme poznato više podataka – zaključio je nadodavši kako Gradska tržnica funkcionira normalno, a kroz 10 dana raspisat će se natječaj te nakon toga imenovati novi direktor.

 

Komentari