konferencija za medije

eTV - Bosilj: Zna li Plenković čime njegovi ministri opstruiraju rješenje bala?

Bosilj se osvrnuo i na govor premijera Andreja Plenkovića povodom nedavne svečane sjednice Županijske skupštine gdje je ustanovio kako problem bala mora biti rješen, dodajući kako premijer 'možda nije svjestan što rade njegovi ministri'...
Objavljeno: 13.10.2023. 13:32

Zadnja izmjena: 13.10.2023. 13:44

Danas je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u palači Patačić održao konferenciju na kojoj je rekao kako su potrebna samo još dva potpisa kako bi se krenulo u rješavanje bala. 

Bosilj je ponovno prozvao bivšu gradsku vlast za opstrukcije, zbog čega dolazi do odgode rješavanja bala. 

- Ona osoba koja je prije 18 godina postavila te bale u Brezju, pokušava i dalje aspolutno sve opstruirati, a državne institucije i službe rade njima u korist. Izglasali smo da želimo rješenje bala, poslali smo to i Ministarstvu i Fondu i onda ti ljudi umjesto da se poklope po ušima pišu predstavke kojima se sad sva ministarstva u Hrvatskoj bave – rekao je Bosilj. 

'Zna li premijer...?'

Bosilj se osvrnuo i na govor premijera Andreja Plenkovića povodom nedavne svečane sjednice Županijske skupštine gdje je ustanovio kako problem bala mora biti rješen, dodajući kako premijer 'možda nije svjestan što rade njegovi ministri'.

- Podsjećam premijera Andreja Plenkovića na njegove riječi 8. rujna kad je bio na svečanoj sjednici skupštine Varaždinske županije gdje je rekao 'Nećemo raditi prema tome tko je dobio povjerenje na lokalnoj razini. Problem bala mora biti riješen i ja neću imati diskriminirajući pristup'. Ja se pitam da li premijer zna što rade njegovi ministri, kakve dopise šalju i što se događa oko cijele ove priče - istaknuo je i dodao: 

- Imamo elektronički oglasnik javne nabave u kojem se jasno vidi tko kad pristupa i vidi se da iz svih ministarstva pristupaju i gledaju kao da se nadaju sad će propasti natječaj. Onda se valjda svi razočaraju kad vide da smo ishodili i produženje roka valjanosti ponude i od banke i od ponuđača. Gospodo, dosta je. Idemo riješiti stvar - zaključio je. 

 

Komentari