bogati program

eTV| Bučograd otvara svoja vrata na Španciru uz gastronomsku ponudu, tradicijsku i kulturnu baštinu

U atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu 23. kolovoza svoja vrata i ove godine otvara Bučograd...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.08.2019. 13:00

Zadnja izmjena: 14.08.2019. 13:00

Foto: Luka Šalamun

U atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu 23. kolovoza svoja vrata i ove godine otvara Bučograd, manifestacija na kojoj će biti predstavljena bogata gastronomska ponuda, tradicijska i kulturna baština, poljoprivredni i drugi proizvodi Varaždinske županije, ali i susjedne Krapinsko-zagorske te Grada Čakovca. 

Za cjelodnevni program će biti zaduženi: Grad Čakovec 24. kolovoza, Općina Jalžabet 25. kolovoza, Općina Beretinec 26. kolovoza, Općina Petrijanec 27. kolovoza, Općina Sveti Ilija 28. kolovoza, Općina Vidovec 29. kolovoza, Općina Breznički Hum 30. kolovoza i Krapinsko-zagorska županija 31. kolovoza.

Veselja i uživancije će biti u izobilju, jer su za posjetitelje pripremili nastupe KUD-ova, zborova, orkestara, vrhunskih glazbenika, predstavljanje običaja i, naravno, gastronomije svojega kraja, a uz to i OPG-ove, zadruge, obrtnike, domaće radinosti,… 

Program samog Bučograda odvijat će se u petak, 23. kolovoza, te u petak, 30. kolovoza, a ponovno s Udrugom kuhara Varaždinske županije, udrugom Hajdina, udrugom Varaždinsko bučino ulje i odgojiteljicom Ivanom Mikulec. Za djecu će ponovno biti organizirane jedinstvene radionice, dok će odrasli u Bučogradu i ove godine moći uživati u okusima tradicijskih jela.

 

 

Komentari