kraj

eTV - Budimo grad napustio vladajuću koaliciju!

Točka na "i" evidentno je bila jučerašnja Bosiljeva konferencija, na kojoj je otvoreno pozvao Budimo grad da napusti koaliciju, s obzirom na njihove posljednje medijske istupe koje smatra destruktivnima...
Objavljeno: 12.10.2021. 18:20

Zadnja izmjena: 12.10.2021. 18:25

Foto: Dino Možek

Platforma Budimo grad od danas više nije dio vladajuće koalicije u Gradu Varaždinu, a prema njihovim riječima - odnosu između njih i poglavito vladajućeg SDP-a presudili su natječaji za čelna mjesta u gradskim tvrtkama.

Dubravka Novak na današnjoj konferenciji za medije rekla je, naime, kako su u više navrata predlagali načine kako provesti natječaje a da se "maksimalno osujeti" korupcija, nepotizam ili stranačko uhljebljivanje, no smatraju kako spomenuto nije naišlo na odjek kod druge strane - a to je i više nego dovoljan razlog, kako se dalo iščitati iz njezinih riječi, da Budimo grad napusti koaliciju.

- Da, možda smo tražili viši standard, ali smo za to imali jako dobre razloge. Odbijanje transparentnih natječaja koji su bili dio sporazuma nama je dovoljan razlog da izađemo iz tog odnosa te samim time on za nas više nije važeći. Kako je rekao gradonačelnik "nevjerojatno je da netko ako njemu jedna odluka nije po volji, da se automatski ultimativno postavlja s nekakvim uvjetima". Za nas je transparentnost ultimativna - rekla je Novak.

Budimo grad najviše je zasmetao način izbora direktora Varkoma, kojeg će gradonačelnik Neven Bosilj imenovati, odnosno - neće raspisivati natječaj, iz razloga što zbog velikih projekata, kako je rekao, i mogućih penalizacija, na tom mjestu želi imati čovjeka od povjerenja. Točka na "i" evidentno je pak bila jučerašnja Bosiljeva konferencija, na kojoj je otvoreno pozvao Budimo grad da napusti koaliciju, s obzirom na njihove posljednje medijske istupe koje smatra destruktivnima.

'Nismo destruktivni'

Dubravka Novak danas se posebno osvrnula upravo na Bosiljevu izjavu da djeluju "destruktivno" te je navela veći broj projekata koji su nastali, kako tvrdi, upravo na inicijativu Budimo grad. Između ostaloga, navela je uvođenje besplatne 3. zone parkiranja nakon 16 sati, te ugovore o radu na neodređeno za učitelje u produženom boravku.

Komentari