uoči sjednice gradskog vijeća

eTV - Čehok: 'Gradska vlast troši kao pijani milijarderi, a prava uskrsnica građanima tek stiže'

Također su se osvrnuli na prijedlog odluke o davanju suglasnosti za dugoročno kreditno zaduživanje trgovačkog društva Parkovi radi izgradnje nove poslovne zgrade, o kojem će se također raspravljati na sjednici u utorak...
Objavljeno: 15.03.2024. 11:30

Zadnja izmjena: 15.03.2024. 11:30

Foto: Boris Matijašec

Gradski vijećnici Ivan Čehok i Mario Lešina s Nezavisne liste Ivana Čehoka održali su danas konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na nadolazeću sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina na kojoj će se, između ostalog, glasovati o rebalansu gradskog proračuna.

Naime, Čehok je ponovno kritizirao gradsku upravu riječima kako "ne rade ništa" te ustvrdio kako je Varaždin najskuplji grad u Hrvatskoj po cijenama gradskih nameta, usporedivši ga pritom sa Šibenikom, Ludbregom i Samoborom za koje navodi kako smanjuju opterećenje za građane zbog priljeva sredstava iz Europske unije, dok Grad Varaždin, navodi, "nema nijedan veći europski projekt".

- Ova gradska vlast dere i guli građane do gole kosti i istodobno troše kao pijani milijarderi. Ovih dana građani će dobiti pravu "uskrsnicu", odnosno pravu čestitku jer im stižu rješenja o komunalnoj naknadi koja će biti 25 posto, dakle, na sve ove poraste poreza i prihoda, mi ćemo sad građane sa još 25 posto više opteretiti na komunalnu naknadu. Pritom to Bosilj čini uz neviđeni cinizam da tih 25 posto jest porast, ali da je to zapravo sposobnost i marljivost gradske vlasti jer bi inače trebalo biti više - rekao je Čehok.

'Treba li Parkovima nova zgrada?'

Lešina se također osvrnuo na prijedlog odluke o davanju suglasnosti za dugoročno kreditno zaduživanje trgovačkog društva Parkovi radi izgradnje nove poslovne zgrade, o kojem će se također raspravljati na sjednici u utorak.

- U tim materijalima koje smo primili nema apsolutno nikakve analize hoće li to donijeti neke uštede u poslovanju, hoće li racionalizirati poslovanje, a mi odlučujemo o 1,5 milijuna eura zaduženja za zgradu od 500 kvadrata. Dakle, 3.000 eura po kvadratu za zgradu na vlastitom zemljištu od Parkova. I tu se može očekivati ponovno povećanje cijena usluga Parkova jer taj kredit nemaju odakle vraćati nego iz povećanja cijena. Pitanje je koliko je ta zgrada i potrebna, a napravila bi se za što? Da nekome bude malo udobnije? - zaključio je Lešina.

Komentari