uoči sjednice

eTV - Čehokova lista neće podržati proračun: 'Izbacili su i liftove, a troše kao begovi'

Kako su naveli, proračun im je poslan "tri dana prije sjednice" i time im se, kako smatraju, faktično "oduzelo pravo da postavljaju amandmane". U proračunu, kako nadalje napominju, "nema sredstava ni za bale ni za kupnju MBO-a", a dječji vrtić u Hrašćici i kulturni centar u Kućanu, stavljeni su u proračun bez financijskog pokrića...
Objavljeno: 09.12.2021. 13:23

Zadnja izmjena: 09.12.2021. 13:53

Foto: Dino Možek

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina na kojoj će se izglasavati proračun za iduću godinu, Nezavisna lista Ivana Čehoka poručila je kako proračun njihovi vijećnici neće podržati.

Kako su naveli, proračun im je poslan "tri dana prije sjednice" i time im se, kako smatraju, faktično "oduzelo pravo da postavljaju amandmane". U proračunu, kako nadalje napominju, "nema sredstava ni za bale ni za kupnju MBO-a", a dječji vrtić u Hrašćici, kao i kulturni centar u Kućanu, stavljeni su u proračun bez financijskog pokrića ("prijavljeni projekti su odbijeni").

- Moramo posebno građane upozoriti, da ovime definitivno ova vlast odustaje od svih svojih predizbornih obećanja. U proračunu nemate liftove po stambenim zgradama, ni jedan, čak ni njihovo projektiranje. Nemate Kućanske rampe, odnosno "imate" po projektu koji nitko nije vidio, kojeg su prezentirali i Hrvatskim željeznicama, a mi imamo dopis da su Željeznice odgovorile da to nije u skladu s njihovim planovima. Jasno je da se to onda ne može ostvariti. Sredstva za Miškininu planiraju se iz Fonda koji ne postoji, a prema tome i toga su odustali. Mi ćemo biti protiv takvog proračuna - rekao je Čehok i optužio vlast da s druge strane na protokolarne i slične aktivnosti troše "kao age i begovi".

Potom je pozvao platformu Budimo grad, da proračun ne podrže ni oni.

- Uvjereni smo da bi i Budimo grad trebao biti protiv, zato što se oni ne slažu s ovakvim načinim upravljanja. Oni koji misle da se može izdvojiti način biranja direktora, postavljanja direktora, imenovanja bez natječaja i sam proračun, u krivu su. Reći ću vam samo jedan primjer, da već za iduću godinu imate povećanje sredstava za Agenciju Dan. Tamo su Reformisti postavili čovjeka bez natječaja, bez referenci, a nisu čak ni provjeravali zna li taj čovjek uopće ijedan jezik da može pregovarati o EU Fondovima - rekao je Čehok.

Komentari