vina kolarek

eTV - Cijela se obitelj od 2005. godine bavi vinogradarstvom, a sada su osvojili zlato u Londonu

Tim smo povodom razgovarali sa Stjepanom Kolarekom iz OPG-a Marija Kolarek iz Tužnog kod Vidovca, čija je graševina postigla izvrsne rezultate...
Objavljeno: 07.07.2024. 07:54

Zadnja izmjena: 07.07.2024. 11:32

Foto: Lidija Filipović

Vinari s područja Varaždinske županije ove su godine na prestižnom natjecanju Decanter osvojili čak 43 medalje, od čega su Vinarija Furjan i Kolarek osvojile zlato.

Tim smo povodom razgovarali sa Stjepanom Kolarekom iz OPG-a Marija Kolarek iz Tužnog kod Vidovca, čija je graševina postigla izvrsne rezultate. Kako je rekao, vinom se bavi cijela obitelj još od 2005. godine, a imaju zasađeno ukupno 10 tisuća čokota, od čega prodaju miješanu sortu te graševinu. Kolarek nam je otkrio i kako im ovo nije prva zavidna nagrada na Decanteru:

- Moj je otac zasadio vinograd još 70-ih godina te se tako stekla ta navika ali i ljubav prema vinu. Od 2005. godine smo na trržištu, prodajemo do tisuću litara godišnje, a o većoj proizvodnji ne razmišljam, ovo je dovoljno. Na Decanteru smo prisutni od 2023. kada smo osvojili broncu, a sada smo osvojili zlato. Preskočili smo jednu stepenicu. Sudjelujemo i na lokalnim natjecanjima još od 2005., a najnagrađivanija je graševina. Sve to jako motivira, ali i jako obvezuje - kaže Kolarek.

Komentari