doznajte na jednom mjestu

eTV - Covid pacijenti od sada se upućuju u Klenovnik: Razgovarali smo s dr. Golubom

Bolnica u Klenoviku trenutno preuzima većinu pacijenata zaraženih covidom radi rasterećenja varaždinske bolnice, a u Varaždinu ostaju teški pacijente za koje postoji opasnost da će biti priključeni na respirator.
Objavljeno: 04.11.2021. 09:19

Zadnja izmjena: 04.11.2021. 09:28

Bolnica u Klenoviku trenutno preuzima većinu pacijenata zaraženih covidom radi rasterećenja varaždinske bolnice, a u Varaždinu ostaju teški pacijente za koje postoji opasnost da će biti priključeni na respirator.

Otkrio nam je to u razgovoru liječnik Andrija Golub te rekao kako četvrti val i novi soj koronavirus nitko nije očekivao, no kako kaže, dočekan je spremno od strane bolničkog sustava. Interni odjel varaždinske bolnice sačuvali su na način da su većinu hospitaliziranih covid pacijenata premjeste u Klenovnik.

- Zadnjih nekoliko dana imamo enormni priljev pacijenata. Prekjučer je bilo 12 hospitaliziranih, a još ih je skoro toliko u opservaciji. Radi se o onim pacijentima koji su bili pozitivni i ako u roku od 24 sata hospitaliziramo 26 pacijenata, to je za našu bolnicu puno - rekao je Golub.

Kako dodaje, bolnica u Klenovniku spremna je i za treći odjel.

- Spremni smo i za treći odjel, već smo napravili izolacijske barijere i imat ćemo minimalno 125 kreveta tako da nam ''čistih'' ostaje samo 25 kreveta. Problem nam je osoblje jer za covid pacijente treba puno više medicinskih osoblja, pogotovo sestara. Trenutno imamo 20 osoblja na 50 kreveta, a imamo i nedostatak liječnika. Kako god, na to smo navikli i sve za sad dobro funkcionira - rekao je Golub.

Stav koji je zastupao Stričak

Tema smještanja covid pacijenata, podsjetimo, bila je i tema predizborne kampanje, a upravo aktualni župan, tada kandidat, zastupao je stav kako covid pacijenti moraju biti smješteni u Klenovnik: "Da sam ja bio župan, covid bolnica sigurno ne bi bila na drugom katu kirurgije, koja je srce bolnice. Kad su se tamo svi zarazili, prešlo se na internu, koja je mozak bolnice. Da se mene pitalo, covid bolnica bi bila u Klenovniku", govorio je tada Stričak.

Komentari