doznajemo

eTV - Zdenko Đuras: 'Prvu lopatu za brzu cestu definitivno očekujemo, evo kad'

Hrvatske ceste navele su kako je planirano završiti ovaj strateški projekt podijeljen u šest faza do 2030. godine...
Objavljeno: 28.02.2024. 08:16

Zadnja izmjena: 28.02.2024. 08:21

Foto: Arhiva

Trasa brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina strateški je projekt Varaždinske županije, a nedavno je u planovima produžena i do Trakošćana. U kojoj je trenutnoj fazi otkrio nam je predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras.

Kako je napomenuo trenutno je u tijeku rješavanje vlasničkih odnosa. 

- Iz nekoliko izvora koje imam u posljednje vrijeme je da se možda odužilo zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Naravno, ne možete raditi. Kad neki projekt želite i kad stvarno krenete u njegovu realizaciju, treba proći, nažalost, i po nekoliko godina. Informacije koje su meni dostupne u ovim trenucima, prvu lopatu definitivno očekujemo u najskorije vrijeme. Ove godine svakako, ali mi se nadamo i puno prije – kazao je Đuras.

Podsjećamo, ministar mora, prometa i infrasture, Oleg Butković najavio je na prošlogodišnjoj konferenciji 'Ceste Sjevera', kako su pred potpisavanjem ugovora za gradnju prve faze ovog projekta od Varaždina do Cerja u duljini od 7,5 kilometara koja će trajati 36 mjeseci. Projekt od Varaždina do Lepoglave ima građevinsku i lokacijsku dozvolu, a da se rješavaju imovinsko-pravni odnosi rekao je svojevremeno varaždinski župan Anđelko Stričak. Hrvatske ceste navele su kako je planirano završiti ovaj strateški projekt podijeljen u šest faza do 2030. godine, a pojedini čelnici lokalne samouprave poput Marijana Škvarića pozivaju da se iznađe model po kojem bi se brza cesta napravila odjednom, a ne po fazama. 

 

Komentari