točno u podne...

eTV: Dogradonačelnici Malenica i Avar ispalili prvi varaždinski topovski pucanj!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.04.2018. 13:27

Zadnja izmjena: 28.04.2018. 14:02

Foto: Viktor Hranić

Od sada neće samo Zagreb imati svoj topovski pucanj točno u podne jer mu se pridružuje i Varaždin. Naime, Varaždinska građanska garda proširuje svoju aktivnost na izvođenje glasnog pucnja u sklopu svečane smjene straže ispred gradske vijećnice koja će se odvijati subotom, od polovica travnja do polovice rujna.

Ove subote, prvu uzicu topa povukli su zamjenici gradonačelnika Sandra Malenica i Zlatan Avar, a naredne će subote to isto izvršiti i nadzapovjednik Varaždinske građanske garde, gradonačelnik Ivan Čehok.

- Mi smo isprobali dal' top funkcionira i možemo reći da jako dobro funkcionira i čak smo zbog ovacija publike imali ponovljenu predstavu, odnosno pucanje. To će biti dobra atrakcija za grad da svake subote u podne imamo pucanje - rekao je dogradonačelnik Avar. 

Iz Garde su uvjereni da će ovaj simboličan i atraktivan čin pridonjeti turističkoj promidžbi Grada Varaždina i postati tradicija, a svake subote, osobama koje su svojim radom i djelovanjem na sportskom, kulturnom, gospodarskom i društvenom životu dale svoj obol boljem životu pruža se prilika da točno u podne povuku uzicu topa i izvrše opaljenje.

 

Komentari