sretno učenicima

eTV: Druga gimnazija Varaždin kreće na Svjetsko školsko natjecanje u nogometu

U organizaciji Međunarodne svjetske školske federacije (ISF), u Beogradu će se od 6. do 14. travnja održati Svjetsko školsko nogometno prvenstvo...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.04.2019. 18:08

Zadnja izmjena: 05.04.2019. 18:09

Foto: Luka Šalamun

U organizaciji Međunarodne svjetske školske federacije (ISF), u Beogradu će se od 6. do 14. travnja održati Svjetsko školsko nogometno prvenstvo (ISF World School Championship in football 2019.), a Hrvatsku će na ovom velikom i značajnom natjecanju predstavljati 35 učenica i učenika nogometaša Druge gimnazije Varaždin.

Boje Hrvatske svojim će nogometnim umijećem braniti nogometaši Druge gimnazije
Varaždin
: Silvio Jovan, Ivo Krpina, Patrik Mihalić, Tomica Koprek, Ivan Težački, Marin
Grđan, Ervin Sokač, David Petrić, Anđelko Potrebica, Mihael Domjan, Roberto Bregović,
Luka Medvešek, Karlo Šimek, Jan Horvat, Andro Pavković, Tomislav Novak, Andrija
Potrebica i Ivan Jendrić pod vodstvom trenera Gorana Labaša i profesora Darija Kosa.

Ženski nogometni tim čine Renea Andrea Jarnec, Snježana Špac, Matina Puškadija, Jana Paljak, Mirjam Varga, Helena Lacković, Margareta Jagić, Matea Perši, Martina Kušter, Jana Hrnčić, Stela Masten, Tea Vitković, Veronika Benčić, Paula Vuković, Jana Jambriško, Ana Ivanković i Tamara Mašić, zajedno s profesorom Marijanom Androvićem i trenericom Petrom Glavač.

Sudjelovanje na svjetskom prvenstvu u Beogradu, logičan je slijed s obzirom na to da su se sportaši Druge gimnazije Varaždin svojim uspjesima već dokazali na prethodnim
natjecanjima. Najznačajniji uspjeh zasigurno je ostvaren u Francuskoj 2016. godine, kada su nogometaši prvi puta predstavljali Hrvatsku na školskom nogometnom natjecanju EURO UEFA 2016. te se okitili broncom zlatnoga sjaja, osvojivši treće mjesto u Europi.
Ništa manje značajan nije uspjeh ostvaren na Svjetskom školskom nogometnom prvenstvu u Pragu 2017. godine, gdje su osvojili 11. mjesto. Sudjelovali su i na Gimnazijadi koja je 2018. godine održana u Marakešu, a kući su se vratili s osvojenim srebrom u hrvanju i broncom u biciklizmu.

Ravnateljica Grđan posebno je zahvalila županu Varaždinske županije gosp. Radimiru Čačiću koji je prepoznao važnost nastupa Druge gimnazije Varaždin na ISF svjetskom natjecanju i zauzeo se za školu kada je zbog organizacijskih problema bilo najteže.

-Zahvale idu i izborniku Zlatku Daliću na pomoći u Hrvatskom nogometnom savezu, koji je preko direktora  Marija Kustića omogućio sportsku opremu. Ministarstvo znanosti i
obrazovanja Republike Hrvatske na čelu s ministricom Blaženkom Divjak dokazalo je kako podupire nastojanja škole u unapređenju odgoja i obrazovanja, posebice razvojne programe izvrsnosti u području školskog sporta. Primjenom timskog rada, suradničkog učenja i strateškog promišljanja u organizaciji i operativnoj realizaciji pripreme natjecanja dokazali smo temeljne odrednice «ŠKOLE ZA ŽIVOT», u čijoj provedbi smo jedni od vodećih u državi.- rekla je ravnateljica Grđan.

Putnička agencija Varaždintours donirala je kompletan prijevoz, a zahvale idu i mnogim
gradonačelnicima, načelnicima općina, tvrtkama i pojedincima koji su nam pomogli svojim
donacijama. Po prvi puta u povijesti Republike Hrvatske imamo i žensku školsku
reprezentaciju na svjetskom natjecanju – no povijest stvaramo svi kroz izvanrednu podršku! Hvala na tome - izjavila je ravnateljica Grđan.

Svojim donacijama pomogli su GRAD VARAŽDIN,GRAD NOVI MAROF, GRAD VARAŽDINSKE TOPLICE, OPĆINA PETRIJANEC, OPĆINA VINICA, OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI, OPĆINA CESTICA, OPĆINA MARUŠEVEC, OPĆINA SVETI JURAJ NA BREGU, OPĆINA MALI BUKOVEC, KNEGINGRAD D.O.O. , ZNANJE D.O.O., BPI OBRT ZA TRGOVINU, VL.BRUNO PAVKOVIĆ, DUCATI KOMPONENTI D.O.O., STROJARSTVO '';HORVAT PRODUCTION'', TTI D.O.O. , LEIER-LEITL D.O.O., SAŠA KIŠIĆ, PLASTIKER J.D.O.O., HUDEK-TRGOTRANS D.O.O., TOMI AUTOMEHANIČARSKI OBRT, VL. MILJENKO KOPREK, AUTO SERVIS ALEN, VL.ALEN KONTREC, , BEK D.O.O., GALKO D.O.O., KA PROM D.O.O., C, TRGOVINA ''KORZO'' VL.JASMINKA ĐURAS, CRTORAD D.O.O., , C.I.A.K. AUTO D.O.O., WEST-METAL J.D.O.O., UGOSTITELJSKI OBRT, VL.DARKO KOS, , BABIĆ D.O.O..

 

Komentari