uključite se!

eTV - Pomozimo Društvu osoba s invaliditetom u nabavci novog kombi vozila

Objavljeno: 07.07.2024. 07:53

Zadnja izmjena: 07.07.2024. 07:53

Foto: Lidija Filipović

Ivan Vujec još od studentskih dana zalaže se za prava osoba s invaliditetom te je i idejni začetnik Društva osoba s invaliditetom koje djeluje na području Varaždinske županije. Društvo je nedavno pokrenulo veliku akciju kako bi prikupili sredstva i osigurali nabavku novog kombi vozila prilagođenog osobama s invaliditetom koje im je prijekopotrebno za daljnji rad.

Osnovni cilj Društva osoba s invaliditetom čiji je Vujec predsjednik, jest integracija i kvalitetan život osoba s invaliditetom.

 - Nastojimo kao društvo biti jedna velika obitelj gdje oni mogu u svakom momentu dobiti pomoć na bilo koji način, da im pružimo ono što obitelj zapravo pruža i da se uvijek osjećaju ugodno. Društvo broji oko 900 članova, a aktivno je negdje oko 600. Glavni zadaci su osobna asistencija s našom velikom mrežom osobnih asistenata, asistent u nastavi, imamo program 'Zaželi', pomoć u kući osobama s invaliditetom – naglašava Vujec.

'Želimo da se svi uključe'

Djelovanje ovog društva redovito se suočava s izazovima, a kako bi članovima osigurali sve što je potrebno koriste i dva prilagođena kombi vozila.

- Prevozimo osobe na području grada Varaždina i to je projekt koji već provodimo dvije godine. Grad Varaždin financira prijevoz osoba sa invaliditetom na našem području. Krenuli smo i s općinama i gradovima po županije gdje i njihove vlasti financiranju na neki način. Želimo da se svi uključe.

'Pozivam sve da nam se obrate i pomognu'

Kako bi prijevoz članova, a u konačnici i kvaliteta njihovog života bila što bolja, za daljnji rad potrebno im je novo kombi vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom. Kako bi to što prije bili u mogućnosti i ostvariti pokrenuli su kampanju kako bi prikupili potrebna sredstva, točnije 61.000 eura. U radu i kampanji poduprli su ih izbornih Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i varaždinski biskup Bože Radoš.

- Najvažniji sljedeći korak jest nabavka novog kombi vozila. Ovo koje imamo staro je 22 godine. Trebamo novo i sad smo u jednoj velikoj akciji da to i ostvarimo. Pozivam sve osobe koje žele pomoći u nabavci naših kombi vozila da se obrate u Društvo osoba s invaliditetom ili na našim mrežnim stranicama pogledaju naše plakate koji idu u popularizaciji nabavke vozila – pozvao je predsjednik Vujec.

Komentari