donosimo detalje

eTV - Državno zemljište u Lepoglavi prenamijenit će se u POS stanove, evo kad kreće izgradnja

Objavljeno: 19.05.2024. 09:07

Zadnja izmjena: 19.05.2024. 09:07

Iako je veliki postotak imovine Grada Lepoglave, čak 60 posto, u vlasništvu države, jedna čestica nedavno je presena u vlasništvo Agencije za posredovanje nekretninama. Kako je gostujući nedavno u našoj emisiji rekao gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, na toj čestici u dogovoru između Grada i Agencije niknut će novi POS stanovi.

Škvarić naglašava kako je bilo potrebno dvije godine da se navedena čestice prenamjeni, odnosno da u vlasništvo Agencije, a o daljnim planovima kaže:

-  Agencija je ove godine, što sad intenzivno dogovaramo, krenula s izradom projektne dokumentacije kako bi dobili građevinsku dozvolu i iduće goidne krenuli sa izgradnjom minimalno desetak do petnaestak stanova u Lepoglavi. POS model bi trebao omogućiti mladima da iznajme stan, barem do pet godina i da onda odluče hoće li ga kupiti li ne. Ako će ga kupiti, onda taj trošak najma koji su plaćali do tada bi trebao ulaziti u cijenu stana. Ako se to neće promijeniti na razini Ministarstva, onda Grad Lepoglava planira kupiti te stanove i pokušati mladim to omogućiti.  

Nadalje, dodaje kako na području Lepoglave postoji podjednak interes za kupnju kuća s okućnicom kao i stanova, a Grad dodjeljuje bespovratna sredstva mladima kako bi im kupnja i uređivanje bilo financijski lakše.

 

Komentari