memorijal jurica murai

eTV - 130 učenika iz 22 države: Evo kako je bilo na završnom koncertu natjecanja pijanista u Varaždinu

Memorijal se počeo održavati u Glazbenoj školi u Varaždinu 2015. godine zajedno sa međunarodnim natjecanjem puhača, a ove godine trajao je od 18. do 23. travnja, a sudjelovalo je 130 natjecatelja iz 22 zemlje...
Objavljeno: 24.04.2024. 08:34

Zadnja izmjena: 24.04.2024. 08:34

Foto: Lidija Filipović

Posljednjeg dana međunarodnog natjecanja pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix održan je završni koncert u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu kao i svečana dodjela nagrada pobjednicima natjecanja. 

Memorijal se počeo održavati u Glazbenoj školi u Varaždinu 2015. godine zajedno sa međunarodnim natjecanjem puhača, a ove godine trajao je od 18. do 23. travnja, a sudjelovalo je 130 natjecatelja iz 22 zemlje.

- Prijavilo se i 15-ak naših učenika. Kroz natjecatelje predstavljeno je ukupno 55 institucija. Natjecali su se u Memorijalu Jurica Murai koji je natjecanje od A do F kategorije i u prestižnom Murai Grand Prix natjecanju koje je profesionalno, a imali smo 31 prijavu. Fantastičan odaziv i stvarno sam sretan što su u Varaždinu ovih dana od jutra pa do kasno uvečer imali prilike slušati prekrasne izvedbe najljepše pijanističke literature. Ovo je izuzetno prestižno natjecanje i drago mi je vidjeti da se i naši učenici odvaže i pokažu svoje pijanističko umjeće na 'domaćem terenu'. Zabilježili smo dvije prve nagrade, kao i druge i treće - istaknuo je ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić

Glazbena škola u Varaždinu osnovala je ovo natjecanje sa ciljem razvoja umjetničkog talenta učenika, mladih profesionalnih glazbenika, kako bi doprinijela promoviranju pijanističke glazbe, razvoju umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodne kulturne suradnje i razmjeni iskustava, te turističkoj promociji Varaždina.

 

Komentari