13-godišnji projekt

eTV - U intervjuu koji izlazi u nedjelju Stričak se osvrnuo na Kampus FOI-ja, pogledajte isječak

Prilikom prošlogodišnjeg sastanka premijera Plenkovića sa županima sa Sjevera, Stričak je naveo, između ostalog, kako noseći projekti okupljanja sjevernih župana moraju biti brze ceste, ali i kampus FOI-ja...
Objavljeno: 27.10.2023. 08:52

Zadnja izmjena: 27.10.2023. 09:06

Foto: Boris Matijašec

Nakon što je nedavno u našem eTV studiju dekanica Fakulteta organizacije i informatike Marina Klačmer Čalopa rekla kako je nakon 13 godina izvor financiranja za Kampus FOI-ja i dalje nepoznat, župan Anđelko Stričak se u intervjuu koji izlazi u nedjelju osvrnuo na njezinu izjavu.

Podsjetimo, nedavno gostovanje dekanice Klačmer Čalope pokopilo se s otvorenjem "Data Centra North" i odlukom Vlade RH da o vlastitom trošku zbrine bale u Brezju, a budući da uskoro kreće i prva faza brze ceste, osvrnula se na Kampus kao također strateški važnu investiciju za grad, županiju i državu. Pritom je istaknula kako sljedeće godine istječe građevinska dozvola te je izvor financiranja za isti i dalje nakon 13 godina od početka projekta nepoznat.

- Kampus FOI-ja sam upravo ja uvrstio u Razvojni sporazum Sjever i kao što sam naglasio, rješavamo sve pa ćemo riješiti i to - kratko je istaknuo Stričak za nedjeljni intervju.

Inače, Kampus FOI-ja trebao bi riješiti prostorne probleme, ali i omogućiti nova istraživanja, prije svega u umjetnu inteligenciju. Prilikom prošlogodišnjeg sastanka premijera Plenkovića sa županima sa Sjevera, Stričak je naveo, između ostalog, kako noseći projekti okupljanja sjevernih župana moraju biti brze ceste, ali i Kampus FOI-ja.

U intervjuu koji ćemo objaviti ove nedjelje, župan Anđelko Stričak se osvrnuo na pozadinu odluke Vlade Republike Hrvatske da o svojem trošku riješi balirani otpad u Brezju.

Komentari