OBILAZAK RADOVA

eTV, Foto - Čačić obišao gradilište nove "Hitne", evo kako zgrada izgleda

Sredstva su osigurana i za opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom, pa je ukupno ulaganje vrijedno 74,5 milijuna kuna...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.04.2021. 14:07

Zadnja izmjena: 08.04.2021. 12:46

Foto: Foto: Luka Šalamun / Video: Dino Možek

Županijska vlast je zajedno s ravnateljem Opće bolnice obišla gradilište u Općoj bolnici Varaždin gdje traje izgradnja nove zgrade u kojoj će se nalaziti objedinjeni hitni bolnički prijem, pet dnevnih bolnica i jednodnevna opća kirurgija.

Izgradnja se financira bespovratnim EU novcem te novcem Varaždinske županije i Opće bolnice Varaždin u sklopu dvaju EU projekata, a sredstva su osigurana i za opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom, pa je ukupno ulaganje vrijedno 74,5 milijuna kuna.

- Ovo je jedna od najvažnijih investicija u Opću bolnicu Varaždin i zdravstvo cijele Županije, i to je novi objekt koji će biti realiziran točno 30 godina nakon što je izgrađena zgrada Interne kao zadnji novi objekt u bolničkom krugu. Moram naglasiti kako je omjer građevine i opreme pola-pola što znači da ne samo da dobivamo novu zgradu već dobivamo i najsuvremenije uređaje, a istovremeno ulažemo i 130 milijuna kuna u edukaciju naših specijalista, a mnogi će od njih u tim prostorima i sa tom opremom raditi - rekao je župan Radimir Čačić.

''Promijenit će se način rada u bolnici''

Uspostavljen će biti objedinjeni hitni bolnički prijem za djelatnosti interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije- rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

- Ovdje govorimo o dvije ključne stvari koje će bitno promijeniti način rada u Općoj bolnici Varaždin, a to su uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema gdje će pacijenti koji su do sada bili zbrinjavani na čak jedanaest različitih punktova unutar bolnice biti zbrinuti na jednom jedinstvenom mjestu, zatim će biti obrađeni , pušteni kući ili kanalizirani prema odjelima ukoliko će biti potrebna hospitalizacija. Zatim imamo dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju, a cilj je da se bolesnici  u vrlo kratkom vremenu obrade, da se izbjegne boravak u bolnici ukoliko obrada ne zahtijeva noćenje i hospitalizaciju.  -  rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

 

Komentari