obilazak radova

eTV - Butković obišao rotor u Gornjem Knegincu vrijedan 862,2 tisuće eura, uskoro kreće i drugi

'Hrvatske ceste su već, u suradnji s nama, pripremile idejni projekt za izgradnju još jednog rotora, onog kod raskrižja s Kolodvorskom ulicom, gdje je željeznička stanica', rekao je Kaniški...
Objavljeno: 14.03.2023. 11:20

Zadnja izmjena: 14.03.2023. 12:54

Ministar i potpredsjednik Vlade RH Oleg Butković je danas zajedno sa županom Anđelkom Stričakom, predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i načelnikom Općine Gornji Kneginec Goranom Kaniški obišao radove na izgradnji kružnog raskrižja.

Na području Općine Kneginec Gornji u Varaždinskoj županiji u tijeku su radovi na rekonstrukciji raskrižja državne ceste oznake D3 s Vukovarskom i Topličkom ulicom u kružno raskrižje. Investitor su Hrvatske ceste, a ulaganje je vrijedno 689,7 tisuća eura bez PDV-a, odnosno 862,2 tisuća eura s PDV-om. 

- Ovo je jedan vrlo vrijedan projekt za našu zajednicu kojim rješavamo jednu crnu točku u našem prometu te ćemo mnogo podići sigurnost, a istodobno zadržati protočnost. Hrvatske ceste su već, u suradnji s nama, pripremile idejni projekt za izgradnju još jednog rotora, onog kod raskrižja s Kolodvorskom ulicom, gdje je željeznička stanica - rekao je Kaniški.

O brzoj cesti

Ministar Butković iskoristio je priliku, kako bi se osvrnuo i na izgradnju brze ceste.

- Za brzu cest Varaždin-Ivanec-Krapina raspisan je natječaj, imat ćemo otvaranje ponuda krajem ovog mjeseca. Nadam se kako neće biti žalbi kako bismo što prije mogli ugovoriti i prvu fazu te brze ceste - rekao je Butković.

- Bitno je za istaknuti da se završavaju, odrađuju ili pripremaju projekti, odnosno investicije vrijedne oko 500 milijuna kuna ili sada 70 milijuna eura. Županijska uprava za cesta godišnje ulaže u te projekte između 15 i 17 milijuna kuna, a ove godine će u te svrhe biti investirano oko sto milijuna kuna.

Komentari