dovršen projekt

eTV - Otvorena 'žila kucavica' Gospodarske zone Brezje, servisna cesta koja prolazi kroz bale

Gradu Varaždinu je temeljem javnog poziva "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona", Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske dodijelilo 6,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za provedbu projekta Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje...
Objavljeno: 03.08.2022. 13:30

Zadnja izmjena: 03.08.2022. 13:39

Foto: Boris Matijašec

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i načelnik Sektora za potpore i poduzetničku infrastrukturu u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja  Sani Ljubunčić danas su službeno otvorili novu prometnicu koja prolazi Gospodarskom zonom Brezje.

Kako je rečeno na završnoj konferenciji projekta, Gradu Varaždinu je temeljem javnog poziva "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona", Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske dodijelilo 6,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za provedbu projekta Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je oko 19 milijuna kuna.

- Ovo nije samo 1.500 i nešto metara asfalta, ovo je najmodernija prometnica u Varaždinu koja ima sa svake strane zelene površine i biciklističke staze, a ima i zasađenih 150 sadnica lipe da se prometnica ozeleni. Ova cesta je žila kucavica Gospodarske zone. Također, mislim da imamo već osam pisama namjere budućih investitora. Cesta prolazi i kroz najveću sramotu Varaždina, a to su bale za koje svi invesitori pitaju kada će se maknuti. To sada nije tema, no maknut ćemo ih uskoro i zona će disati punim plućima - rekao je Bosilj.

'Investitori su garancija za razvoj'

Ljubunčić je pritom istaknuo važnost ove prometnice za daljnji razvoj Gospodarske zone Brezje.

- Kao što je gradonačelnik istaknuo, projekt se realizira sredstvima Europske unije i Ministarstva gospodarstva koje sudjeluje u izgradnji poduzetničkih zona u Republici Hrvatskoj. Sva ova pisma namjere investitora su garancija da će se situacija odvijati pozitivno i vrlo brzo. Zona će se brzo napuniti te će uskoro biti potrebno još više radnika koji će se ovdje zaposliti - zaključio je.

Komentari