saznajte detalje

eTV - Predložite kako bi trebao izgledati model povoljne prodaje građevinskog zemljišta u Varaždinu za mlade

Kako je na presici naglasio gradonačelnik Neven Bosilj, u prodaji će za početak ovakvog modela biti nekoliko parcela...
Objavljeno: 13.05.2024. 12:59

Zadnja izmjena: 13.05.2024. 13:05

Foto: Lidija Filipović

Grad Varaždin otvara javno savjetovanje kako bi se sa građanima usuglasili model i kriteriji prema kojem će se mladim varaždinskim obiteljima ponuditi kupnja nekretnina po povoljnijim cijenama.

Kako je na presici naglasio gradonačelnik Neven Bosilj, u prodaji će za početak ovakvog modela biti nekoliko parcela.

 - Otvaramo Javno savjetovanje o povoljnim uvjetima za kupnju građevinskog zemljišta u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kućanu gdje je isparcelirano pet gradilišta za individualnu stanogradnju. Procijenjena vrijednost je od 14 do 15 tisuća eura. Kriteriji za prodaju građevinskog zemljišta isti su kao kriteriji za popust. Podnositelj zahtjeva, koji u tom trenutku nije stariji od 40 godina te kao i njegov bračni/izvanbračni drug nemaju stambeni prostor, ostvaruju 30 posto popusta. Za prvo dijete ide 15 posto popusta, a za svako slijedeće 5 posto – objasnio je Bosilj dodavši kako djeca poginulih branitelja ostvaruju 10 posto te podnositelji čiji su poslovi na listi deficitarnih zanimanja.

'Hoćemo spriječiti tu bolest'

Naglasio je kako Grad ovime želi omogućiti mladim obiteljima kupnju zemljišta po niskim cijenama na što se nadovezao i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki.

- Kriteriji za prodaju građevinskog zemljišta i ovo javno savjetovanje koje smo pustili zapravo pokazuje naš smjer, a to je da želimo doista mladim obiteljima, mladim ljudima u Varaždinu omogućiti da se osamostale. Varaždin apsolutno prednjači u tom pogledu, ali ta bolest, odnosno najveći problem s kojim se mladi susreću, a to je stanovanje, nije zaobišla ni Varaždin – kazao je Lukavečki i pozvao sve zainteresirane da se uključe u javno savjetovanje i daju svoje prijedloge kako bi trebao izgledati konačni dokument o modelu povoljne prodaje građevinskog zemljišta u Varaždinu.

Komentari