RADNI SASTANAK

eTV - Gradonačelnik Jenkač ugostio veleposlanika Izraela, ovo su glavne poruke

Objavljeno: 08.02.2024. 14:25

Zadnja izmjena: 08.02.2024. 14:25

Foto: Sebastian Krehula

Nakon što je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač nedavno posjetio Izrael, danas je u Novom Marofu boravio i održao radni sastanak s gradonačelnikom veleposlanik Izraela, Gary Koren, a održan je i radni sastanak.

Nakon održanog sastanka, gradonačelnik Jenkač rekao je kako se govorilo se o mnogo toga, a veleposlanik Koren upoznat je s Varaždinskom županijom te njezinim mogućnostima i turističkom ponudom.

- Razgovarali smo o nekoj daljnjoj suradnji i suradnji između njihovih kulturnih ustanova, suradnji sa našim školama, da promoviramo malo i spajamo kulturu. Upoznali smo ambasadora o mogućnostima nekih investicija, obostranih i zajedničkih. Tu je bio i direktor Knauf Insulationa, tu je bio i načelnik Općine Ljubešćica gdje se priprema proizvodnja i radi se na jednoj inovaciji što se tiče proizvoda u obrambenoj industriji - rekao je Jenkač.

Veleposlaniku Izraela Garyju Korenu ovo je prvi posjet Novom Marofu, ali, kako je rekao, definitivno ne i posljednji. Istaknuo je zahvalnost na dobroj suradnji s Hrvatskom na različitim poljima.

- Vrlo smo zahvalni na suradnji s Hrvatskom u različitim područjima. Nadamo se da ćemo naći možda i 'grad blizanac', 'općinu blizanca' u Izraelu, manje – više veličine iste veličine. Dat ćemo sve od sebe da potaknemo ljude koji žive u Novom Marofu i regiji da im se prikaže Izrael, naša kultura, povijest i izazovi.

 

Komentari