grad varaždin

eTV - Bosilj: Kreće retroaktivna isplata uskrsnica, konstituiranje vijeća idući tjedan

Kako je najavio Bosilj, prvo što slijedi je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća krajem idućeg tjedna, nakon čega će se u prvom tjednu svibnja održati i prva radna sjednica na kojoj će se, uz ostale točke dnevnog reda, usvojiti i novi proračun Grada Varaždina...
Objavljeno: 18.04.2023. 10:16

Zadnja izmjena: 18.04.2023. 10:27

Foto: Boris Matijašec

Nakon što su održani izvanredni izbori za varaždinsko Gradsko vijeće na kojem je SDP osvojio 12 mandata, gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković održali su konferenciju za medije na kojoj su najavili sljedeće korake.

Kako je najavio Bosilj, prvo što slijedi je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća krajem idućeg tjedna, nakon čega će se u prvom tjednu svibnja održati i prva radna sjednica na kojoj će se, uz ostale točke dnevnog reda, usvojiti i novi proračun Grada Varaždina. Nakon objave gradskog proračuna, Bosilj je dodao je i kako će se raspisati javni pozivi i natječaji koji se do sada nisu mogli raspisivati, pri čemu je istaknuo natječaj za izgradnju dječjeg vrtića u Hrašćici te za izradu glavnog projekta za Kučansku rampu.

- Zahvaljujem građanima Varaždina na odazivu što su po kišnom danu izašli na izbore i na tome što su odabrali listu SDP-a koju sam ja predvodio, tako da ja kao gradonačelnik imam sigurnih 12 ruku. Uz izglasavanje proračuna, mislim da ćemo imati i bolje uvjete za kreditiranje rješavanja varaždinskih bala, a na prvoj radnoj sjednici morat ćemo donijeti i odluku o zaduživanju Grada - rekao je Bosilj.

Retroaktivna isplata građanima

Marković je dodao kako će nakon izglasavanja proračuna biti pokrenuta isplata zakašnjelih "uskrsnica" umirovljenicima te ostale programe za udruge.

- Bez obzira što imamo većinu, želimo imati kvalitetno viječe, kvalitetne rasprave te sve što dolazi, a želimo imati čak i oporbu u odborima te ćemo se s njima probati dogovoriti. Sve što je stalo i rad Gradske uprave kreće odmah, da netko ne bi mislio da nismo radili pa nismo donosili odluke, sada će imati jako puno posla, ali to se mora obaviti što prije da bi građani dobili novce koje inače dobivaju, ali i da se ponovno pokrenu svi procesi života u Varaždinu - zaključio je Marković.

Komentari