Konferencija HDZ-a

eTV - HDZ: Nakon sto je Vlada riješila bale, očekujemo da Grad odustane od svih poskupljenja

Varaždinski župan Anđelko Stričak zahvalio je na toj odluci Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Davoru Filipoviću, ocijenivši da je ona za Grad Varaždin iznimno bitna...
Objavljeno: 17.11.2023. 16:35

Zadnja izmjena: 17.11.2023. 16:37

Foto: Boris Matijašec

Županijski HDZ na današnjoj novinskoj konferenciji osvrnuo se na jučerašnju odluku Vlade da u 100-postotnom iznosu financira sanaciju bala u Brezju u Varaždinu, istaknuvši kako ostaje dovoljno novaca u gradskom proračunu, oko 250 milijuna kuna ili 30-ak milijuna eura, koji bi se trebali iskoristiti za potrebe građana.

Varaždinski župan Anđelko Stričak zahvalio je na toj odluci Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Davoru Filipoviću, ocijenivši da je ona za Grad Varaždin iznimno bitna.

- Taj ih 216 milijuna kuna će ostati u gradskom proračunu, čemu treba pridodati i trošak kamata, odnosno grad Varaždin ima oko 250 milijuna kuna ili 30-ak milijuna eura više za potrebe svojih građana. To može iskoristiti za potrebe dječjih vrtića, škola, kulturu, sport, uređenje grada, odnosno za sve što smatra da je bitno za kvalitetniji život građana - istaknuo je Stričak.

'Očekujemo da Grad odustane od poskupljenja'

Saborski zastupnik i predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan, govoreći o problemu bala koji tiši Varaždin već 18 godina, stavio je to u vremenski kontekst, istaknuvši da Hrvatska nije bila članica niti NATO-a niti Europske unije kad se počeo stvarati taj problem.

- Val poskupljenja u Gradu Varaždinu, između ostalog i poskupljenje vrtića za određene kategorije za gotovo 96 posto, sada očekujemo da Grad odustane od svih poskupljenja u koje je krenuo i koje još planira. Kada smo govorili o problemu bala, tada smo rekli da onaj tko je stvorio problem ne može biti njegovo rješenje i 2023. godine pokazalo se, eto, da smo ipak u nečemu bili u pravu. Vidim da sada neki akteri imaju kratko pamćenje i da zaboravljaju što su od 2005. do 2023. godine radili i na koji način su opstruirali rješavanje ovog problema, HDZ u tome nikad nije sudjelovao, a u konačnici je HDZ, zahvaljujući Vladi i Ministarstvu gospodarstva ovaj problem riješio i na tome im još jednom zahvaljujem - zaključio je Habijan.

Komentari