konferencija za medije

eTV - HDZ: Ovo su dokazi da je SDP namjerno izazvao izbore, birajmo sada i gradonačelnika

Glavni razlog zašto nisu predložili proračun, kaže Damir Habijan, leži u anketi koja je iz gradskog proračuna plaćena više od 60.000 kuna, a kojom je SDP želio ispipati teren. Kada su rezultati ankete prema njihovoj prosudbi bili zadovoljavajući, odlučili su se na izbore....
Objavljeno: 12.01.2023. 11:57

Zadnja izmjena: 13.01.2023. 09:47

Foto: Luka Šalamun

HDZ Grada Varaždina danas je novinarima podijelio dokumente iz kojih je, kako poručuju, bjelodano da je SDP svjesno izazvao izbore.

SDP je, kako napominju, mogao više puta predlagati proračun, a mogao je predložiti i privremeno financiranje, međutim nisu učinili ni jedno ni drugo, unatoč odgovoru Ministarstva kojem su se sami obratili s upitom koje su im mogućnosti u slučaju pada proračuna.

Glavni razlog zašto to nisu učinili, kaže Damir Habijan, leži u anketi koja je iz gradskog proračuna plaćena više od 60.000 kuna, a kojom je SDP želio ispipati teren. Kada su rezultati ankete prema njihovoj prosudbi bili zadovoljavajući, odlučili su se na izbore.

- Ovi dokumenti koji su vam predani, kao i kronologija, pokazuje da stvarne namjere za donošenjem proračuna nije bilo, nego je bila namjera da se isprovociranju izbori za gradsko vijeće – rekao je Damir Habijan.

'Sjetimo se krokodilskih suza'

Anđelko Stričak sve je usporedio sa slučajem bivšeg SDP-ova gradonačelnika Čakovca.

- I na ovom slučaju vidi se modus operandi SDP-a, odnosno njihova dvoličnost, što nije prvi put. Prisjetimo se prošlih lokalnih izbora i njihovog kandidata za gradonačelnika Čakovca koji je lio krokodilske suze jer mu se kao prijeti, da bi se utvrdilo da je te prijetnje sam sebi upućivao – rekao je.

Nadodao je pritom da u gradskoj upravi čitavo vlada kaos, da još uvijek nema niti pročelnika,  a razina europskih projekata usporediva je s Općinom Visoko.

- Svi ovi kranovi koje vidite u gradu su županijski projekti. Dok Županija provodi europskih projekata u razini 100 milijuna eura, oni provode 400 tisuća eura. Nisu u stanju ishoditi ni jednu građevinsku dozvolu - kaže.

'Pozivam ga da dokaže čast i poštenje'

Naposlijetku je Nevena Bosilja pozvao na izbore za gradonačelnika.

- Svjedoci ste da smo u ove dvije godine jako dobro surađivali. Smatram ga časnim i poštenim čovjekom. Pozivam ga da to i dokaže ostavkom, te da idemo na izbore i za gradonačelnika, jer ovo je jedan igrokaz SDP-a o kojem govore i ovi dokumenti koje smo vam sada dali.

U slučaju izbora za gradonačenika HDZ-ov kandidat će, kako je rekao, biti Damir Habijan, a on će nositi i listu za Gradsko vijeće, odnosno to je njegov stav i biti će prijedlog gradskom odboru HDZ-a.

Dokumenti koje je novinarima predao HDZ:

Komentari