službena objava kandidature

eTV - Marijan Škvarić (HNS) predstavio program za novi mandat na čelu Lepoglave

Objava Hrvatske narodne stranke (HNS)

Objavljeno: 06.04.2021. 13:33

Zadnja izmjena: 06.04.2021. 14:48

Marijan Škvarić danas se službeno predstavio kao kandidat Hrvatske narodne stranke za gradonačelnika grada Lepoglave.

Na predstavljanju je sudjelovao kandidat za župana Varaždinske županije Krunoslav Lukačić, a prisustvovali su zamjenik predsjednika HNS-a Mirko Korotaj te saborski zastupnik Predrag Štromar. U svojem predstavljanju kao kandidat za gradonačelnika, Marijan Škvarić je u uvodnom dijelu podsjetio na mnoge aktivnosti i projekte koji su ostvareni u proteklom razdoblju:

- U ovih 16 godina mojeg mandata puno se uložilo u razvoj komunalne, gospodarske i društvene infrastrukture, sa zaštićenim okolišem i kulturnim znamenitostima, stvoren je grad baš grad po mjeri naših građana. Posebno bih istaknuo korištenje EU fondova – preko 40 projekata vrijednosti 100 milijuna kuna, a najbolji pokazatelj je iskazana vrijednost imovine grada koja iznosi preko 100 milijuna i 20 puta je povećana. Ukupne investicije su veće nego unazad 50 godina. Lepoglava je prepoznata kao grad veoma bogate povijesno kulturne baštine, a dobivena su mnoga međunarodna priznanja. Također bih izdvojio da je Lepoglava među 5 % gradova po transparentnosti te među 10 gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za gospodarstvo, poljoprivredu i stipendije.

PROJEKTI ZA NADOLAZEĆE RAZDOBLJE

U nastavku je predstavio projekte za slijedeće razdoblje od kojih je istaknuo:

- Ulazimo u novo razdoblje financijske omotnice EU 2021. – 2027. godine, trebamo to iskoristiti definiranjem dobrih programa i projekata koje će prije svega doprinijeti svekolikom razvitku grada Lepoglave uz maksimalno korištenje fondova EU. Moj program sastoji se od šest koraka i dvije inicijative a to su: provođenje zelene i digitalne agende, komunalna infrastruktura, socijalna zaštita, društvena infrastruktura, ulaganje u razvoj gospodarstva, poljoprivrede i turizma te demografska politika – skrb za sve generacije. Inicijative su za obnovu centra i stavljanje u funkciju državne imovine te povećanje mobilnosti građana.

Na kraju svojeg predstavljanja naglasio je da za dobro upravljanje gradom treba vizija, stručnost, entuzijazam i iskustvo:

- Ja sam čovjek bez afera, lider koji ima političkog iskustva, znanje, stručnost i entuzijazam. Čovjek koji poznaje gradski sustav i način oblikovanja konkretne gradske političke inicijative. Znam točno što grad može, a što ne i zato je moj moto: DJELA, A NE RIJEČI!

PREDSTAVLJANJE KRUNOSLAVA LUKAČIĆA

Kandidat HNS-a za župana Varaždinske županije Krunoslav Lukačić predstavio se s najvažnijim temama iz svojeg programa:

- Prije tri tjedna bio sam ovdje u Lepoglavi gdje me gradonačelnik upoznao s glavnim projektima koji se tiču Programa za ruralni razvoj, ali i s mnogim drugima koje je ostvario u protekle četiri godine. Kao što ste mogli čuti i od njega, jedan od većih izazova ovog kraja je mobilnost građana i to je ono čemu ćemo posvetiti pažnju u narednom razdoblju. Naslušali smo se velikih obećanja megalomanskih projekata kao što je brza pruga do glavnog grada, a sve skupa je još uvijek mrtvo slovo na papiru. Jer nama je čovjek na prvom mjestu i zbog toga bilo kakvo ulaganje u infrastrukturu mora dugoročno imati direktnu korist kako za korisnike, tako i djelatnike u tim ustanovama.

Na kraju je istaknuo problem koji se trenutno događa u varaždinskoj bolnici:

- Bili smo svjedoci prošlotjednog predstavljanja megalomanskog projekta izgradnje u Općoj bolnici Varaždin, gdje župan pompozno najavljuje izgradnju u vrijednosti 450 milijuna kuna. A naši sugrađani su bili jučer svjedoci kilometarske kolone u toj istoj bolnici kad su čekali na red za testiranje preko 3 sata. To je samo jedan od pokazatelja da mi trebamo rješavati probleme naših građana sada i odmah. Naravno da su veliki projekti bitni i ja nemam ništa protiv, ali mislim da trebamo kvalitetna rješenja koji će građanima Varaždinske županije olakšati svakodnevni život u ovim teškim okolnostima.

Objava Hrvatske narodne stranke (HNS)

Komentari