epilog sudskog spora s državom

eTV | ŽUPANIJA DOBILA SPOR 'Hvala Blaženki Divjak na zločestoći, sada imamo i za kupolu'

Vrhovni sud donio je odluku o isplati 5,2 milijuna kuna zateznih kamata na ime odugovlačenja s isplatom najamnina za 32 škole

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.06.2020. 10:17

Zadnja izmjena: 30.06.2020. 10:35

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić jutros je održao konferenciju za novinare povodom odluke suda o isplati 5,2 milijuna kuna zateznih kamata na ime odugovlačenja s isplatom najamnina za 32 škole i dvorane od strane Republike Hrvatske odnosno Ministarstva znanosti i obrazovanja.

- Sad je Vrhovni sud o tome donio odluku, odbio je sve zahtjeve Ministarstva obrazovanja odnosno Vlade i riješio da su presude konačne. Odgovornost za dodatnih 5,2 milijuna kuna, koliko je do sada već zateznih kamata koje nisu trebale biti plaćene – definitivno pada na ministricu Blaženku Divjak i druge odgovorne – rekao je župan.

Isplatu novca Radimir Čačić očekuje u najskorije vrijeme, i u cijelini, a isti će, kako je rekao, biti uložen u natkrivanje atrija županijske palače kupolom, kako bi ista mogla služiti kao koncertni prostor i za druga događanja.

- Projekt je već neko vrijeme spreman, građani to zaslužuju, a ministrici Divjak i gospodinu Štromaru zahvaljujem se na neodgovornosti, nestručnosti i neozbiljnosti. Ustvari, ovdje je najvažnija zloća. Ta razina zločestoće, da se trude oteti novac vlastitim građanima, to do sada nije viđeno – rekao je Čačić.

Komentari