županijski nogometni savez

eTV i Foto - Horvatiću jednoglasno novi mandat, evo kako je bilo na Izbornoj skupštini

Osnivanje prve elitne županijske lige, u kojoj će igrati deset najboljih klubova u najboljim uvjetima, jedna je od ključnih odluka ove Skupštine...
Objavljeno: 19.08.2021. 20:57

Zadnja izmjena: 19.08.2021. 21:13

Foto: Dino Možek

Jednoglasnom odlukom Skupštine Županijskog nogometnog saveza, Nenad Horvatić večeras je izabran na novi četverogodišnji predsjednički mandat.

Skupština je izabrala i novi Izvršni i Nadzorni odbor, dodijelila i priznanja, a najviše riječi posvetila održanju i daljnjem unaprijeđenju sustava ŽNS Varaždin koji s ukupno 64 nogometna kluba, s više od 5 tisuća igrača, 160 trenera, 85 sudaca i 39 delegata čini najjači sportski sustav na županijskoj razini.

- Takav sustav treba držati na okupu. Protekih više od godinu dana radili smo u jednim izuzetno teškim okolnostima, a ipak uspjeli odigrati više od 3.300 utakmica. Sačuvali smo, dakle, sustav, s posebnim naglaskom na Nogometne centre, jer želja nam je da svako dijete koje dođe i započne igrati nogomet, u nogometu i ostane – rekao je novi-stari predjednik Nenad Horvatić.

Osnivanje elitne lige

Osnivanje prve elitne županijske lige, u kojoj će igrati deset najboljih klubova u najboljim uvjetima, također je jedna od ključnih odluka ove Skupštine. S infrastrukturnim ulaganjima, kako je rečeno, planira se nastaviti, a poglavito – izgraditi još četiri nogometna travnjaka, koja je HNS predvidio za područje Varaždinske županije.

'Županija će biti partner'

U ime župana Anđelka Stričaka nazočne je pozdravio predsjednik Županijske skupštine, JosipKrižanić.  „Županija će aktivnosti koje je imala još malo intenzivirati i pojačati. U nama ćete imati istinskog partnera i prijatelja“, rekao je Križanić.

'Novca najviše u povijesti'

Ministar Darko Horvat govorio je o Nacionalnom programu oporavka i otpornosti, kojim se u sljedećih sedam godina planira u sport investirati više nego što je ukupno investirano od hrvatske samostalnosti. Hrvatske kockice su najjači hrvatski brend i taj novac treba pretvoriti u kvalitetne projekte“, rekao je.

'Klubovi su temelj'

„Apelirao bih na sve nas da ne dođemo u situaciju da imamo objekte, a da nismo unaprijedili nogometni rad. Moramo uložiti dodatan napor u klubove, koji su temelj novih struktura, igračkih i drugih, koji će stvarati novi sveopći društveni proizvod“, rekao je Zorislav Sreberić, počasni predsjednik.

Komentari