15 umjetnina

eTV i Foto - Otvorena izložba Lupina u teretani Gibi-gib I, evo kako je bilo

U prostorijama teretane tako je izloženo ukupno osam umjetnikovih fotografija iz njujorškog perioda, jedan reljef na platnu, tri drvene skulpture te dvije metalne skulpture, od kojih će jedna permanentno biti postavljena na dvorištu ispred samog ulaza u teretanu...
Objavljeno: 05.05.2023. 20:03

Zadnja izmjena: 06.05.2023. 07:49

Foto: Boris Matijašec

Večeras je u prostorima teretane Gibi-gib I otvorena izložba svjetski poznatog varaždinskog umjetnika Lupina koja će tamo biti postavljena šest mjeseci.

U prostorima teretane izloženo je ukupno osam umjetnikovih fotografija iz njujorškog perioda, jedan reljef na platnu, tri drvene skulpture te dvije metalne skulpture, od kojih će jedna permanentno biti postavljena na dvorištu ispred samog ulaza u teretanu. Vlasnik teretane Krešo Kovač istaknuo je kako je izložba bila njihova zajednička ideja, dok je Lupino dodao kako je ovo idealna lokacija za nju.

Izložbu je otvorila Sandra Malenica ispred župana Varaždinske županije, a okupljenima se obratio i Ivan Čehok koji je govorio o Lupinovoj karijeri te tri postavljene njegove skulpture u gradu Varaždinu. Povodom otvorenja izložbe svirao je Zack Dust, a otvorenju je prisustvovala i Lupinova kći Zita.

Komentari