odluka posljednje sjednice

eTV - INTEGRALNA NAGODBA Tko je bio protiv i što kaže gradonačelnik Čehok

Objavljeno: 26.03.2021. 16:45

Zadnja izmjena: 26.03.2021. 18:33

Uz 11 glasova za i 10 protiv na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, posljednjoj u ovome mandatu, prihvaćen je izmjenjeni prijedlog integralne nagodbe prema kojemu se rješavaju zaostali sudski sporovi - ali izostavljaju bale koje se prilagođavaju uvjetima Ministarstva.

Protiv integralne nagodbe glasovali su: Natalija Martinčević i Darko Detelj, Miroslav Marković, Neven Bosilj, Bruno Ister i Gordana Marsenić, te Damir Habijan, Vjeran Strahonja, Damir Laljek i Ljubica Križan.

  • Unatoč tome što za izmjenu nije glasovao ni Damir Habijan, Reformisti su se tijekom poslijepodneva oglasili priopćenjem u kojem su ustvrdili da je „HDZ nedolaskom svoja dva vijećnika omogućio da prođe novi model upravo onako kako ga je zamislio i predložio Čehok“. ("Reformisti uoči sjednice: Protiv 'hitnosti' i svih odluka vezanih uz bale")
  • SDP-ov Bruno Ister ustvrdio je kako je ova verzija integralne nagodbe „bolja nego prije“, ali da „postoje rezerve kod SDP-a i njega osobno“, prije svega zbog toga što se Grad Varaždin nije žalio na presudu za Vilka Novaka.
  • Sličan stav izrazio je i Vjeran Strahonja koji je rekao da „Grad Varaždin nije učinio sve da dobije jedan od tih sporova“, a u tome vidi i namjeru.
  • SDP-ov Neven Bosilj bio je sljedećeg stava: „Za tri dana je rasprava na Vrhovnom sudu, nakon koje će vrlo vjerojatno biti i presuda, pa ćemo vrlo vjerojatno i znati da li je ta zamjena zamljišta bila dio nekakvog kaznenog djela. Trebali bi pričekati.“ Slično razmišljanje iznijeli su i Reformisti.
  • Na sjednici je sudjelovao i odvjetnik Krešimir Jelaković koji je poručio kako je „nagodba dogovor svih strana kako ćemo riješiti međusobne sporove“, odnosno kako je „sadržaj nagodbe, uključujći tako i financijska pitanja rezultat pregovora i tko je spreman na što pristati“.
  • U eTV prilogu pogledajte ili ovdje pročitajte što je rekao gradonačeknik Ivan Čehok:

"Donijeli smo jako važne odluke"

"Vidjeli ste i sami da smo donijeli neke jako važne odluke. Ja sam zapravo jako ponosan na ovaj saziv Vijeća. U lockdownu uspjeli smo pronaći način kako surađivati i donositi odluke. Danas su donesene odluke koje su važne za budućnost Varaždina: prije svega rebalans na osnovu kojeg ide izdavanje obveznica Grada Varaždina. Jednako tako: Odluka o dopuni odluke o integralnoj nagodbi kojom zapravo ovo Gradsko vijeće i gradska uprava raščišćava većinu opterećujućih, dalekosežnih i dugoročnih sporova koji su znatno opterećivali Grad i bili visok rizik. Mi smo ovime te sporove raščistili", rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Komentari