eTV intervju

eTV intervju | Jenkač: "Hladno pivo" nije znak da je prošla kriza, nego da se s manje može više

Objavljeno: 13.06.2015. 09:55

Zadnja izmjena: 25.01.2016. 08:25

Foto: FOTO: Siniša Sović

Povodom Dana Grada Novog Marofa, Antunova 13. lipnja, u etv intervjuu razgovaramo s gradonačelnikom Sinišom Jenkačom, koji govori o tome kakvo je stanje zatekao u Gradu Novom Marofu nakon preuzimanja vlasti uslijed prijevremenih izbora te koji su mu bili prvi potezi.

Gradonačelnik Jenkač odgovara i na prozivke novomarofske oporbe da je plaće smanjio svima osim sebi. Ističe da prima jednu od "valjda najnižih" gradonačelničkih plaća u Hrvatskoj. Državnu reviziju koju je najavljivao tijekom kampanje, kaže da će pozvati preko ljeta jer do sada nije želio usporiti rad gradskih službi.

Za veći trošak izbora od najavljivanog uoči kampanje, Jenkač proziva one koji su, uzevši kakvih stotinjak glasova, izazvali drugi krug izbora, a znali su da nemaju šanse u utrci za gradonačelnika. Međutim, ističe da je taj iznos nadoknadiv.

Novomarofski gradonačelnik u nastavku etv intervjua govori o tome što je realizirano odnoso pokrenuto u prvih šezdeset dana njegove vlasti; odgovara na pitanje u kakvom je odnosu sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom; znači li dolazak "Hladnog piva" da je grad izašao iz krize i je li njegova "sveprisutnost" na događanjima u gradu politički stil kojega će se držati i u budućnosti.

 

Komentari